3 Mayıs 2024 Cuma

Almanya SKB: Irkçılığa, faşizme karşı kadınlar mücadeleye!

Almanya'da faşist AfD'nin düzenlediği gizli toplantıyı lanetleyen SKB, "Antifaşist mücadelede göçmen kadınlar olarak yerimizi alalım. 8 Mart'a doğru giderken faşizme karşı kadınlar sokağa diyelim" ifadelerini kullandı.

Almanya Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), faşist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin düzenlediği ve göçmenleri geri gönderme planlarının konuşulduğu gizli toplantıyı lanetledi.

Yapılan açıklamada, "İçinden geçtiğimiz süreç, Avrupa emperyalist, kapitalist devletlerin savaş hazırlıkları yaptığı, savaş ekonomilerini geliştirdikleri, ucuz işgücünün olduğu kıtalarda daha fazla emek sömürüsüyle karlarını arttırdıkları bir süreçtir. Avrupa'da, Almanya'da faşist partilerin politikaları ulusal sermaye, ulusal pazar, üretimi ulusal işçi, emekçilerle yapmak, yabancıları kovmak, anayasayı bu ırkçı politikalara göre düzenlemek üzere kuruludur" denildi.

Emperyalistlerin savaş politikaları ve savaş ekonomisinin emekçi halkın zamlar, vergilerle daha fazla sömürülmesi ve kazanılmış haklarının gaspı üzerine kurulu olduğu vurgulanan açıklamada, "Faşist ideoloji ve onun temsilcisi partilerin ırkçı söylemleri ve yalan propagandaları da ekonomik krizlere, zamlara, hayat pahalılığına, işsizliğe neden olarak göçmenleri göstermektedir. Amaç göçmen düşmanlığını arttırmaktır. Faşist partilerin ulusalcılık eksenli, ırkçılık söylemleri üzerinden yabancı düşmanlığının alanı genişletilmek istenmektedir. AFD örneği bunun en çarpıcı örneklerindendir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama, şöyle devam etti: "Irkçılık, faşizm ilk biz kadınları, LGBTİ+ları ve çocukların yaşamlarını etkileyecektir. Almanya'nın tüm kentlerinde belli aralıklarla yapılan ve yapılmaya devam eden anti-faşist halk gösterilerine göçmen kadınlar olarak daha güçlü katılalım. Antifaşist mücadelede göçmen kadınlar olarak yerimizi alalım. 8 Mart'a doğru giderken faşizme karşı kadınlar sokağa diyelim!"