16 Mayıs 2024 Perşembe

Alman polisinden Mezopotamya Yayınevi'ne baskın

Almanya'nın Neuss kentindeki Mezopotamya Yayınevi ve Mir Multimedia'ya polis tarafından baskın düzenlendi. Erfurt kentinde ise Efrin ile dayanışma eylemleri yapan antifaşistlerin evleri basıldı.
Almanya'nın Neuss kentinde bulunan Mezopontamya Yayınevi ve Mir Multimedia'ya polis baskın düzenledi.
 
Almanya polisi, yaptığı açıklamada aramaların cuma sabahına kadar süreceğini belirtti. Aramaların devam ettiği Mezopotamya Yayınevi'nde polis şimdiye kadar 4 kamyon malzemeye el koydu. Polisin hedefinde özellikle PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kitapları olduğu ifade ediliyor. Mezopotamya Yayınevi çalışanları baskın sırasında içeri alınmadı.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan NAV-DEM, "Alman devleti, Türkiye'deki Kürt halkının maruz kaldığı baskıların aynısını, hatta zaman zaman daha fazlasını yapmaktadır. Bunu Türkiye'deki Recep Tayyip Erdoğan'ın KHK'larına benzer, Federal İçişleri Bakanlığı'nın genelge yöntemleriyle yasak koyarak, baskı uygulayarak yapmaktadır" dedi.
 
ALMAN ANTİFAŞİSTLERE EFRİN BASKINI
Öte yandan polis, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun ziyareti sırasında Thüringen eyaletinin Erfurt kentinde Efrin ve Kürdistan ile dayanışma eylemleri düzenleyen antifaşistlerin evlerine ve bürolarına baskın yaptı. Erfurt kentinde toplam 5 mekanın polis tarafından basıldığı öğrenildi.