19 Mayıs 2024 Pazar

Ali Haydar Göçer ölümsüzlüğünün 22. yılında anıldı

MLKP kurucu üyesi ve Kızıl Müfreze komutanı Ali Haydar Göçer ölümsüzlüğünün 22. yılında Yenibosna'daki mezarı başında devrimci marşlar, şiirler ve mücadele sözleriyle anıldı.
Ali Haydar Göçer ölümsüzlüğünün 22. yılında Yenibosna'daki mezarı başında anıldı.
 
Anma saygı duruşu ile başladı. ÖTSP adına yapılan konuşmada "Kasım ayında ölümsüzleri anarken öncelikle belirtmek gerekir ki daha yoğun bir saldırı altındayız" denildi. Ölümsüzlerden daha fazla öğrenmek için çaba sarf edilmesi gerektiği vurgulanan konuşmada, "Şehit yoldaşlarımızın mirasını sahiplenmek, o bayrağı onurlu bir şekilde taşımaktır" diye belirtildi.
 
ESP adına yapılan konuşmada "Kasım ayı sadece onları anlattığımız bir ay değil, onları öğrendiğimiz bir ay. İdeolojik olarak kendimize Ali Haydarları kattığımız özel bir dönem" denildi.
 
İŞKENCEYLE KATLEDİLDİ
 
İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde 7 Ağustos 1996'da düşürüldüğü pusu sonucu yaralı olarak gözaltına alınan Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) kurucu üyesi ve Kızıl Müfreze komutanı Ali Haydar Göçer, 9 Ağustos'ta kaldırıldığı hastanede polislerce işkence yapılarak katledildi.