Aktaş: Sokakları dolduralım, özgürlüğü kazanalım
Tutsak ESP Eş Genel Başkanı Deniz Aktaş, Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesinden gönderdiği 25 Kasım mesajında, "25 Kasım'da yaşamak ve yaşatmak için; Rojin için, Ayşenur için, Gülistan için, kaybedilen, katledilen, şiddete uğrayan her bir kadın için sokakları dolduralım, özgürlüğü kazanalım" ifadelerini kullandı.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Hatice Deniz Aktaş, tutsak edildiği Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesinden 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'ne ilişkin mesaj gönderdi.
Mesajda, şu ifadeler yer aldı: "Bu 25 Kasım'da dünyanın dört bir yanında eşitsizliğe, şiddete ve baskıya karşı isyanımızı büyüten, yaşamı savunan, birbirine güç veren tüm kadınları selamlıyorum.
"İktidar, 'aile yılı' ilanıyla kadın kazanımlarını ortadan kaldırmaya çalışıyor. Kadın cinsine savaş açılan bu koşullarda kadınlar mücadele yılı diyerek bu saldırılara meydan okumaya devam ediyor. Evlere hapsedilmek istenen kadınlar, yaratılmak istenen 'makbul kadın' kalıplarına sığmayacaklarını sokaklarda haykırıyor. Bugün artık tek bir kadının bile şiddete uğramasına tahammülümüz yok, kaybedecek zamanımız da.
"Erkek egemen iktidar en büyük tehlikeyi kadınların örgütlü mücadelesinde görüyor. Bizleri tutuklayarak bütün kadınlara gözdağı vermeyi planlıyor. Devletin kadınlara dönük bu saldırıları bizi korkutmuyor, bu saldırılar ancak öfkemizi biliyor. Bu 25 Kasım'da Bakırköy Hapishanesinde, duvarların ardında yüreğimiz sizlerle atmaya devam ediyor. 25 Kasım'da yaşamak ve yaşatmak için; Rojin için, Ayşenur için, Gülistan için, kaybedilen, katledilen, şiddete uğrayan her bir kadın için sokakları dolduralım, özgürlüğü kazanalım."