19 Mayıs 2024 Pazar

'AKP, yerel seçimler öncesinde muhalif gençliği bertaraf etmeye çalışıyor'

HDP Gençlik Meclisi ile SMF üyelerine yönelik İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya'da yapılan ev baskınlarına ilişkin açıklama yapan HDP'li Başaran, AKP yönetiminin yerel seçimlere doğru giderken, gençlik muhalefetini ve toplumsal muhalefeti bertaraf etme çalışması olduğunu belirtti.
HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP Gençlik Meclisi ile Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) üyelerine yönelik İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya'da devam eden ev baskınları sonucu, 30 gencin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
 
HDP Gençlik Meclisi'nin 25 Kasım Pazar günü gerçekleştireceği kongre öncesinde gerçekleştirilen bu gözaltıların, HDP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Tuna Aydın'ın 11 Kasım 2018 tarihinde "suç işleme olasılığı" gerekçesiyle tutuklanması, AKP yönetiminin yerel seçimlere doğru giderken, gençlik muhalefetini ve toplumsal muhalefeti bertaraf etme çalışması olduğunu belirten Başaran, "Uydurma soruşturmalar ile gözaltı operasyonlarını haklı çıkarmaya çalışan İçişleri Bakanlığı ile dayanaktan yoksun iddianameler üreten Adalet Bakanlığı hukuksuz operasyonlarını sürdürüyor. Amaç demokratik muhalefetin ve gençlik hareketinin önünü kesmektir" dedi.
 
İktidarın yanlış eğitim, gençlik, ekonomi ve dış politikalarını teşhir eden Gençlik Meclisleri böylesi gözaltılar ile yılacak yapılar olmadığının altını çizen Başaran, "Örgütlü ve bilinçli gençlik, sokaklarda, Mecliste, gözaltında veya cezaevinde, yaşamın her alanında toplumun taleplerini dillendirmeye devam edecektir. Bu nedenle AKP-MHP ittifakına, gençliği ve toplumun muhalif kesimlerini gözaltılar ile yıldırma çabasından vazgeçmeyi tavsiye ediyoruz. Halkımızı ve gençleri 25 Kasım 2018 tarihinde Amed'te yapılacak HDP Gençlik Meclisi 2. Kongresi'ne katılmaya ve mücadeleyi yükselten gençlere destek vermeye davet ediyoruz" diye kaydetti.