27 Nisan 2024 Cumartesi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 100'den fazla hemşire istifa etti

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Antalya Şehir Hastanesi'nde sağlık emekçilerine dönük baskı ve mobbingin arttığını belirten Genel Sağlık-İş başkanı Derya Uğur, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 100'den fazla hemşirenin psikolojik baskı nedeniyle istifa ettiğini söyledi.

Antalya'da bulunan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 100'den fazla hemşirenin tehdit, mobbing ve psikolojik baskı nedeniyle istifa ettiği öğrenildi.

Genel Sağlık-İş sendikasının verilerine göre Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Şehir Hastanesi'nde sağlık emekçilerine yönelik mobbing vakaları artıyor. Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'a konuşan sendika başkanı Derya Uğur, sendikalı ve sendikaya katılmak isteyen sağlık emekçilerinin yöneticiler tarafından baskı altına alındığını belirtti.

Uğur, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ve Antalya Şehir Hastanesi'nde çalışan sendika temsilcilerine "görev yeri değişikliği" baskısı yapıldığını belirtti. Ayrıca, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan 100'den fazla hemşirenin istifa ettiğini belirten Uğur, istifaların sebebini hastane yöneticilerinin baskıları ve zor çalışma koşulları olarak gösterdi.

'SAĞLIK EMEKÇİLERİ BASKI VE TEHDİT NEDENİYLE SENDİKAYA ÜYE OLMUYOR'
Uğur ayrıca, "Çalışma koşullarından memnun olan ve 'yandaş' sendikalara üye olan yöneticilerle çalışan sağlık çalışanları, baskılar ve tehditler nedeniyle Genel Sağlık-İş Sendikası'na üye olmaktan çekiniyorlar. Bu durum, dolaylı olarak anayasa haklarının ihlal edildiği anlamına geliyor. Çalışanlar, önceden izin almadan sendika veya üst kuruluş kurma, serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme hakkına sahiptirler. Bu yetersiz yöneticilerin, haksız rekabetle insanları rahatsız etmelerine karşı adli ve idari yaptırımların uygulanması için mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Sarı sendika temsilcilerinin görev yerlerinin korunduğunu kaydeden Uğur, sarı sendikalara üye olmayanların görev yerlerinin ise keyfi bir şekilde değiştirildiğini söyledi.