19 Nisan 2024 Cuma

Akbelen'de kitlesel etkinliğin ardından asker baskını

Akbelen Ormanında dün gerçekleşen kitlesel basın açıklaması ve etkinliğin ardından 23.00 civarında direniş alanı askerler tarafından basıldı. Askerler direnişçilere tahsis edilen konteynırı sorguladı ve çadırların fotoğrafını çekti. Sabahın erken saatlerinde yeniden çok sayıda kişinin katılımıyla nöbet başlarken Akbelen direnişçileri dayanışmaya çağırdı.

Limak Holdingin kömür madeni açmak için talan etmek istediği Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanında iki yıldır mücadele sürüyor. Çadırlı nöbetleri sürdüğü alana 23.00 civarında jandarma ve Orman Bölge Müdürlüğünden ekipler geldi, parsel sorgulaması yaptı.

Akbelen Ormanında çadır nöbeti şahıs arazisi içerisinde sürüyor ve iki yıldır orada olan direnişçilere de bir konteynır tahsis edildi. Gelen ekipler direnişçiler şahıs arazisinden çıktı mı çıkmadı mı diye kontrol ederken konteynırla ilgili ruhsat kontrolü yapacaklarını da iddia etti.

5 Haziran Dünya Çevre Gününe ilişkin çok sayıda kentten ekolojistler dün Akbelen Ormanında bir araya gelmiş. Kömürlü termik santrallere, maden ocaklarına, doğanın talanına karşı açıklama yapılmış, ekolojistler yürütecekleri mücadeleyi tartışmıştı. Eylemin ardından alanda kalan direnişçiler şirkete ve ormancılara karşı ormanı korumaya çalıştıklarını söyledi.

Herkes alandan ayrıldıktan sonra yapılan baskının ise gözdağı olduğunun altını çizen Akbelen direnişçileri, "Dayanışmayla birlikte Akbelen ormanını vermeyeceğimiz söyledik" dedi ve ekledi: "Doğanın sesini kısanlara karşı doğanın sesi olmaya devam edeceğiz."

Akbelen Ormanında sabahın erken saatlerinde bir araya gelen çok sayıda ekolojist nöbeti sürdürüyor. Ekolojistler dayanışmaya çağırıyor.