27 Nisan 2024 Cumartesi

Agrobay'da görüşme yapılacak

Tarım-Sen avukatları ve Agrobay'ın avukatları bugün bir dizi görüşmede bulunacak. Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, görüşme olumlu geçtiği takdirde müzakere sürecini başlatacaklarını duyurdu. 

Mobbing, tehdit, aşağılanma ve hak gasbına karşı Tarım-Sen'de örgütlendikleri için tüm hakları gasp edilerek işten çıkarılan Agrobay işçilerinin direnişi sürüyor. 200 günü aşkındır süren direnişte görüşmedikleri siyasetçi, çalmadıkları kapı kalmayan işçiler 9 gün önce Bergama'dan Ankara'ya yürüyüşe başladı. Her konaklama noktalarında kendilerini oyalayan ve taleplerini seçimlerde oy malzemesi gören siyasetçileri teşhir eden Agrobay işçileri 25 Mart günü Ankara'da bir dizi temaslarda bulundu. 

'AVUKATIMIZ VE ŞİRKETİN AVUKATI BUGÜN GÖRÜŞECEK'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AKP, İYİP'le görüşen işçiler son olarak CHP ile görüştü. CHP ile görüşme sonrası aktarımda bulunan Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, daha önce görüştükleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek ile yeniden  görüştüklerini belirtti. Agrobay'ın yalan bilgiler verdiğini öğrendiklerini ve bunun karşısında gerçekleri aktardıklarını anlatan Kocagöz, "Kendisi bunun üzerine Agrobay şirketini aradı ve bizimle bir görüşme zemini açtı. Yarın (26 Mart) avukatımız, şirketin avukatıyla görüşecek. Bir müzakere sürecini başlatacağız. Tüm kamuoyundan bu süreci takip etmesini, bizden gelecek haberlere odaklanmasını istiyoruz" çağrısı yaptı. 

'BAKAN YARDIMCISI ŞİRKETLE GÖRÜŞECEĞİNİ SÖYLEDİ'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik'le de görüştüklerini hatırlatan Kocagöz, "Kendileri sorunumuzu dinlediler, notlarını aldılar. Sorunumuzu çözmeye yönelik şirketle görüşme yapacaklarını ifade ettiler. Bunun da takipçisi olacağız. Dorğrudan muhatap alarak sorumluluk almalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.