29 Nisan 2024 Pazartesi

AGİF: Tecrit işkencesine karşı 17 Şubat'ta buluşalım

İmralı Hapishanesindeki tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan ve politik tutsaklara yönelik tecrit işkencesine karşı yarın Köln'de miting düzenlenecek. AGİF, yarın yapılacak mitinge katılma, tecrit ve kirli savaş politikalarına karşı mücadele etme çağrısında bulundu.

AKP-MHP iktidarının hapishanelerde uyguladığı tecrit işkencesi ve tutsaklara yönelik baskılara karşı yarın Almanya'nın Köln kentinde miting düzenlenecek. Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), mitinge katılma çağrısında bulundu.

15 Şubat 1999 tarihinde emperyalist komplo ile tutsak edilen PKK lideri Abdullah Öcalan'a o tarihten bu yana ağırlaştırılmış tecrit uygulandığını hatırlatan AGİF, Öcalan'ın üç yıldır ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmeyerek tecridin mutlaklaştırıldığına işaret etti.

Diğer hapishanelerdeki politik tutsaklara yönelik tecrit uygulamaları ve baskılara da işaret edilen açıklamada, parti ve örgütlerin söz, eylem, örgütlenme, toplantı, gösteri, yürüyüş hakkı ellerinden alınarak tecridin sokaklara taşındığı belirtildi.

'TECRİDE KARŞI SOKAĞA EYLEME HESAP SORMAYA'
Tecride ve kirli savaş politikalarına sessiz kalınması durumunda saldırıların artarak devam edeceği vurgulanan AGİF açıklamasında, "Kürt halkının demokratik kurumları 17 Şubat'ta Avrupa genelinde tüm halkları tecride karşı mitinge çağırıyor. Biz de AVEG-KON'a bağlı Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) olarak, Almanya'da yaşayan tüm Türkiyeli, Kürdistanlı göçmen halklarımızı tecride karşı 17 Şubat'ta Köln'de düzenlenecek mitinge AGİF'in kortejinde katılmaya çağırıyoruz" denildi.