6 Mayıs 2024 Pazartesi

Adana'da polis hamile kadına saldırdı

Adana Yüreğir'de muhtarlık kavgası sırasında polis hamile bir kadına copla vurup biber gazı sıktı, hamle kadın hastaneye kaldırıldı.

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Yamaçlı Mahallesi'nde, iki grup arasında muhtarlık seçimleri nedeniyle kavga çıktı. Kavgaya polis biber gazı ve coplarla müdahale etti. Polisin copla vurduğu ve biber gazı sıktığı kadınlardan birinin hamile olduğu belirtildi.

Polisin yaptıkları, olaya tanıklık eden bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Çekilen görüntülerde, onlarca polisin iki gruba müdahale ettiği ve bir kadının yere düşmesine rağmen defalarca coplandığı, onun üzerine kapanan erkeğe de aynı şiddetin uygulandığı görüldü.

Yaşananları cep telefonu ile kayıt edenleri de darp eden polisin "Kapat telefonları lan. Neyi çekiyon lan" dediği duyuluyor.

Kavgaya karışanlar gözaltına alınırken, sokak ortasında polis şiddetine maruz kalan kadının hamile olduğu ve olay sonrası hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Ancak kadının sağlık durumu ile ilgili bilgi verilmedi.