3 Mayıs 2024 Cuma

Adalet Nöbetinde özgürlük talebi

Adalet Nöbetindeki aileler, PKK lideri Abdullah Öcalan ile siyasi tutsakların bayramını kutladı. Nöbette konuşan Barış Annesi Türkan Durç, "Bayramın özgürlüğe vesile olmasını diliyoruz" dedi.

"Abdullah Öcalan'a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm" talebiyle Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin İl binasında başlayan Adalet Nöbeti 94'üncü gününde devam ediyor. Ramazan Bayramı'nın birinci gününde nöbet eylemini sürdüren tutsak yakınları ve Barış Anneleri'ni çok sayıda kişi ziyaret etti.

Direniş şarkılarının seslendirildiği Adalet Nöbeti'nde eylemciler ve ziyaretçiler sık sık "Bijî berxwedana zindana" sloganını attı, şarkılar eşliğinde halay çekti.

DEM Partili belediye eşbaşkanları da Ramazan Bayramı'nın ilk gününü Adalet Nöbeti'ni ziyaret ederek geçirdi. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın bayramının kutlandığı Adalet Nöbeti'nde eylemciler taleplerini yineledi.

Nöbette konuşan Barış Annesi Türkan Durç, tutsaklar ile Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm Ortadoğu halklarının bayramını kutladı. Abdullah Öcalan ve tutsakları özgürleştirmek istediklerini ifade eden Durç, "İlerleyen günlerde eylemimizi yeni bir boyuta taşımak, daha da güçlü hale getirmek istiyoruz. Bu anlamda tüm halkımızı, insan hakları savunucularını eyleme destek vermeye davet ediyoruz. Bayramın özgürlüğe vesile olmasını diliyoruz. Tüm halkımıza başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.