28 Mart 2024 Perşembe

Adalet Nöbeti 478. gününde: Sonunda adalet kazanacak

Adalet Nöbeti'nin 478. gününde, "Ortada bir hakikat, bir hukuksuzluk, bir zulüm var. Biz bu zulmü çekiyoruz ama bu hukuksuzluğa adaletsizliğe göz yumanlar kaybedecektir. Sonunda adalet kazanacak" denildi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 478. gününde devam ediyor. Emine Şenyaşar'ın rahatsızlığı sebebiyle katılamadığı nöbeti, Ferit Şenyaşar sürdürüyor.

Viranşehir'de bir sağlık personelinin hasta yakını tarafından saldırıya uğraması akabinde saldırganın serbest bırakılmasına tepki olarak diplomasını yırtmasını hatırlatan Ferit Şenyaşar,  "Urfa'da, Türkiye'den farklı bir hukuk uygulandığına dün yine herkes şahit oldu. Urfa'da üstünlerin hukuku uygulanıyor. Urfa Başsavcısı'ndan Adalet Bakanı'na, hatta Cumhurbaşkanı'na kadar herkes bu olayı çok iyi biliyor. Ortada bir hakikat, bir hukuksuzluk, bir zulüm var. Biz bu zulmü çekiyoruz ama bu hukuksuzluğa adaletsizliğe göz yumanlar kaybedecektir. Sonunda adalet kazanacak" dedi.