18 Nisan 2024 Perşembe

ACTIT: Haklarımız ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs'a

1 Mayıs'a ilişkin açıklama yapan Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTIT), "Çalıştığımız iş kollarından, fabrikalara, okullardan, evlere özgürlük çağrılarına kulak vererek 1 Mayıs'ta Republique Meydanında 14.00'te buluşalım. Yaşasın 1 Mayıs! Biji yek Gulan! Yaşasın proleterya enternasyonalizmi" dedi. 

Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTIT) 1 Mayıs'ta kapitalist sömürü düzenine karşı sınıf kiniyle dolup, tüm ezilenlerin özgürlük, sınıfsız, sömürüsüz ve sınırsız dünya talebini burjuva dünyanın karşısına siyasal bir ordu olarak dikileceğini belirtti.

'SOKAK VE EYLEM GÜCÜ GÖSTERİYOR'
ACTIT, 1 Mayıs'a çağrı bildirisinde şu ifadelere yer verdi: "Dünya proletaryası ve ezilen halkları, emperyalist kapitalizmin ağır kriz koşullarında karşılıyor 1 Mayıs'ı. Emperyalist rekabet ve hegemonya savaşlarının neden olduğu enerji ve gıda krizinin yükü yine işçi ve emekçilerin sırtına yüklenmeye çalışılıyor. Diğer yandan işçi sınıfı ve ezilenler, kapitalistlerin tüm saldırılarına karşı genel grev ve direniş, iş yeri işgali, sokak gösterileriyle karşı saldırıyı güçlendirmeye kilitleniyor, biriken öfkelerini sokak ve eylem gücüyle gösteriyor.

'FRANSA'DA MÜCADELE TÜM COŞKUSUYLA SÜRÜYOR'
Fransa'da işçi ve emekçilerin, kadınların ve gençlerin yükselttiği mücadele tüm coşkusuyla sürüyor. Yüzbinlerce insan geceleri de tutuşturan bir direniş sergiledi. Başkent Paris olmak üzere birçok kente yayılan eylemlerde hayatı durduran bu isyan, ezilen tüm kesimlerin haklı taleplerini ortaklaştırmaya devam ediyor. Kamu çalışanlarını da kapsayan bu direnişte, işçi sınıfı sadece dayatılan emeklilik reformunun geri çekilmesini talep etmekle kalmıyor, 'daha iyi bir dünya' içinde mücadele etmek gerektiğini kararlılıkla gösteriyor. Emeklilik reformunun vesile olduğu isyan, sömürüye, eşitsizliğe, hakların gasp edilmesine karşı direnişin somut biçimi oldu.

'GÜÇLÜ HAREKET İÇERİSİNDE YERİMİZİ ALMALIYIZ'
İnsan yaşamına değer vermeyen kapitalist sisteme karşı haklarımız ve özgürlüğümüz için ezilen ve sömürülen işçi ve emekçiler, kadınlar ve gençler olarak 1 Mayıs günü sokakta olacağız. Haklı taleplerimizle kartopu gibi büyüyen bu güçlü hareket içerisinde yerimizi almalıyız.

'1 MAYIS'TA REPUBLİQUE MEYDANINDA BULUŞALIM'
Çalıştığımız iş kollarından, fabrikalara, okullardan, evlere özgürlük çağrılarına kulak vererek 1 Mayıs'ta Republique Meydanında 14.00'te buluşalım. Yaşasın 1 Mayıs! Biji yek Gulan! Yaşasın proleterya enternasyonalizmi!"