29 Mart 2024 Cuma

Ölüm orucu direnişçisi Yıldırım, zorla hastaneye götürüldü

Tekirdağ Şehir Hastanesi sağlık kurulunun "hapishanede ve hastanede kalamayacağı" yönünde rapor verdiği ölüm orucu direnişçisi Gökhan Yıldırım, dün akşam zorla Tekirdağ Şehir Hastanesi'ne götürüldü ve tutsak koğuşuna alındı. HHB, "Gökhan'a gelebilecek her türlü zarardan Şehir Hastanesi Başhekimliği sorumludur" dedi. 

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucu direnişinde olan Gökhan Yıldırım, zorla Tekirdağ Şehir Hastanesine götürüldü. Yıldırım, tutsak koğuşunda tutuluyor. 

Açlık grevi direnişinin 230. gününde olan Yıldırım hakkında Tekirdağ Şehir Hastanesi sağlık kurulu tarafından hapishanede ve hastanede kalamayacağına ilişkin rapor verildi. Ancak 10 Ağustos Çarşamba akşam saatlerinde Yıldırım Tekirdağ Şehir Hastanesine götürüldü ve tutsak koğuşuna alındı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Halkın Hukuk Bürosu, "Gökhan Yıldırım için ATK sevk yazısı yazıldı. Ancak kurulun ne zaman toplanacağı Gökhan hakkında ne zaman karar verileceği belirsin.  Bu ertelemelere bir an önce son vermelidir. Gökhan Yıldırım Serbest Bırakılsın! Gökhan'a gelebilecek her türlü zarardan Şehir Hastanesi Başhekimliği sorumludur."