29 Nisan 2024 Pazartesi

ABD Kongresi'nde ateşkes isteyen 13 kişi gözaltına alındı

İsrail'in Gazze'ye dönük işgal saldırılarını ve ABD yönetiminin İsrail'e askeri desteğini protesto eden bir grup eylemci, "Gazze'de acil ateşkes" talebiyle Kongre binası içinde eylem düzenledi.

İsrail'in Filistin'deki işgal ve soykırım saldırılarına tepki göstermek için Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkenti Washington'da bir araya gelen aktivistler Kongre binasını işgal etti.

Union Station önünde buluşan 100'den fazla gösterici, "Gazze'de acil ateşkes" yazılı pankartlar ve sloganlar eşliğinde açıklamalarını yaptı. Aralarında farklı ülkelerden çok sayıda mültecinin de yer aldığı göstericiler, Filistinlilerin tehcire zorlanması konusunda ABD yönetiminin somut adımlar atması çağrısında bulundu.

Union Station önünden Kongre'ye yürüyen grup, Cannon House binasına yöneldi ve 15-20 civarında eylemci içeri girdi.

Biden yönetimine ve Kongre'ye, İsrail'e askeri yardımları durdurması konusunda çağrıda bulunan grup, Gazze'de katledilen binlerce sivili andı. Gazze'de katledilen Filistinlilere atıfla ölü gibi yere yatarak saldırıları protesto eden grup, ortalarına üzerinde "Şimdi ateşkes" yazılı büyük bir pankart serdi ve yere kırmızı çiçekler bıraktı.

Polis, eylemi gerçekleştiren 13 kişiyi gözaltına aldı.