27 Temmuz 2024 Cumartesi

9. İstanbul Trans Onur Haftasının programı belli oldu

"Dönmeyiz, buradayız" teması ile İstanbul Trans Onur Haftası, 12-18 Haziran'da kutlanacak. Komite açıklamasında, İstanbul'daki her bir sokağı, her bir caddeyi trans bayrağımız ve biz trans+ öznelerin siyaseti ile şanlatacağız" dedi.

9. İstanbul Trans Onur Haftası, 12-18 Haziran 2023 tarihlerinde kutlanacak.

2017 yılında yaşanan kimi sorunlar nedeniyle 5 yıl örgütlenemeyen Trans Onur Haftası, 2022 yılında trans+lar tarafından açık çağrılarla bir araya gelen gönüllerin kolektif mücadelesiyle yaratılan 9. İstanbul Trans Onur Haftasına ilişkin "Dönmeyiz, buradayız" teması ile sokaklara, transların sesini yükseltmeye çağrıldı.

Komitenin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Ancak hatırlatalım lubunya: Bu altı yıllık süre zarfında alanları, mücadeleyi, dayanışma ve örgütlenmeyi bir kez dahi olsun bırakmadık. Daraltılmış alanlarımızda, günden güne artan devlet şiddeti altında, transfobiye maruz bırakıldığımız sağlık kurumlarının gölgesinde, örülen nefret politikalarına rağmen var olma mücadelemize devam ettik; transfobinin hiçbir türüne boyun eğmedik. Bizi örgütlü siyasetimizden vazgeçirmeye, sırtladığımız öfke ve umudu dindirmeye niyetli kamusal hareketin karşısında haykırıyoruz: dönmeyiz buradayız. Hakkında direttiğimiz trans feminizmi, halkların özgürlük talebini, eşit yurttaşlık hakkımızı ve var olma mücadelemizi bir an olsun bırakmaya hiç niyetimiz yok. İstanbul'daki her bir sokağı, her bir caddeyi trans bayrağımız ve biz trans+ öznelerin siyaseti ile şanlatacağız!"

Eylem takvimine buradan ulaşabilirsiniz.