20 Nisan 2024 Cumartesi

'30 yaşındaki(!)' liseli konuştu: Meşruluğumuz karalanamaz

?30 yaşında?, ?Kandil'e gidip geldi? gibi ifadelerle sosyal medyadan hedef gösterilen liseli Ali Can Karabayraktar, ?Bu kara propaganda bizim eylemimizin meşruluğunun üzerini örtme, polisin işkencesini aklama çabasıdır? dedi. Karabayraktar, polisin gözaltındayken servis ettiği fotoğraflarla hedef gösterildi.
Kadıköy'de AKP iktidarının karnesini açıklamak isterken darp edilerek gözaltına alınan liseli öğrenciler, serbest bırakıldıktan sonra hedef gösteriliyor. Onlardan birisi de Ali Can Karabayraktar. Karabayraktar'ın 30 yaşında olduğu ve Kandil'e gidip geldiği iddia edildi. Karabayraktar, 18 yaşında ve polis saldırısına uğradıkları gün mezun olmuştu. 30 yaşında olduğu iddiası ise polisin servis ettiği fotoğraflara dayanıyor. Karabayraktar, haklarında yürütülen kara propagandayı polis işkencesini aklama çabası olarak değerlendirdi. 
 
 
“Karneler sizin gelecek bizim” şiarıyla 8 Haziran günü eylem yapmak isteyen liseli öğrencilere yönelik sert polis şiddetine tepkiler devam ederken, öğrenciler Saray medyasında ya da sosyal medyada hedef gösteriliyor. 
 
Sosyal medyadan hedef gösterilen Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) üyesi Ali Can Karabayraktar, 8 Haziran günü yaşananları şöyle anlattı: “'Karneler sizin gelecek bizim' başlıklı eylemimizi yapmak için Kadıköy'deydik. Devlet ve silahlı güçleri bu eylemi yapmamıza izin vermediler. Demokratik bir eylemdi. İktidarın bize verdiği bu pragmatist, dayatmacı eğitimi, liselerde genç kadınlara tacizi ve hocaların cinsiyetçi söylemini eyleştirmek için oradaydık. Eylemi gerçekleştirmemize izin vermediler. Biz de direnişle karşılık verdik. Gözaltına alındık. Gözaltına alınırken ağır darp edildik. Yüzümde, kollarımda ve sırtımda darp izleri var. Muayeneye giderken fotoğraflarım çekilmiş ve bu fotoğraflar kara propaganda yapılmak için kullanılmış. Ben şu an 18 yaşındayım ve eylem günü mezun olmuştum. Hakkımda Twitter'da 'Bu nasıl liseli öğrenci? Otuz yaşında gibi duruyor. Polisimizden daha büyük' diye paylaşımlarda bulunulmuş. Başka bir paylaşımda da 'Benim Kandil'de eğitim alıp geldiğim ve orada kargaşa çıkartmaya çalıştığım' söylenmiş. Ve eylemimiz kötü sözler kullanılarak adı değiştirilmeye çalışılmış. Benim orayı terörize etmeye çalıştığım söyleniyor. Bizler, meşru ve haklı bir talep için oradaydık. Demokratik, parasız, anadilde eğitim istemek için oradaydık. Bu kara propaganda da bizim eylemimizin meşruluğunun üzerini örtme, polisin işkencesini aklama çabasıdır."