27 Temmuz 2024 Cumartesi

20 yaşındaki motokurye katledildi

Balıkesir'de 20 yaşındaki motokurye Ata Emre Akman bıçaklanarak katledildi. Öğrenci Kolektifleri, Akman için İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yaptı.

Balıkesir'de bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ata Emre Akman, 11 Mayıs'ta sipariş bıraktığı adresten dönerken E.Ö. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Akman, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisiydi.

E.Ö. ve saklanmasına yardımcı olduğu ileri sürülen babası O.Ö., ev baskınıyla gözaltına alındı. E.Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, babası serbest bırakıldı.

Ata Emre Akman'ın cenazesi, 12 Mayıs'ta Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde toprağa verildi.

ÖĞRENCİ KOLEKTİFLERİNDEN EYLEM
Öğrenci Kolektifleri, İstiklal Caddesi'nde katledilen Ata Emre Akman için eylem yaptı. "Ata Emre isyanımızdır" pankartı açan Öğrenci Kolektifleri üyeleri, "Ata Emre bu iktidar bizi yoksullaştırma politikalarına sürüklediği için katledildi. Geçinemediği için katledildi. Saraylarında sefa sürenler, bizi böyle bir geleceğe mahkum ediyorlar. Her gün bir arkadaşımızın intihar haberini alıyoruz. Her gün bir arkadaşımızı çalışırken kaybediyoruz. Bunu sorumlusu AKP iktidarıdır" dedi.

Polis tarafından gözaltına alınan 11 genç, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.