19 Nisan 2024 Cuma

15 Nisan'da Düsseldorf'ta Öcalana özgürlük yürüyüşü yapılacak

PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit işkencesinin 24. yılında Avrupa'da bulunan demokratik kitle örgütleri örgütleri 15 Nisan'da Düsseldorf'ta tecridin sonlanması ve Öcalan'ın derhal serbest bırakılması için yürüyüş düzenleyecek. 52 kurum ortak bir açıklama yayımlayarak yürüyüşü çağırdı.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) ve Avrupadaki kurdistanli kurumlar platformu PKK lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı koşullarında hapsedilmesi ve mutlak tecrit uygulanmasını 24. yılında açıklama yaptı, halkları mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

52 kurumun ortak açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Adalet ve insan haklarına inanan herkesi 15 Nisan'da Düsseldorf'ta Öcalan'a uygulanan tecride karşı Öcalana Özgürluk adıyla düzenlenecek yürüyüş ve mitinge katılmaya çağırıyoruz.

Öcalan 1999 yılından bu yana İmralı Adası'nda tutuklu bulunmaktadır ve o tarihten bu güne Türk devleti tarafından insanlık dışı muamelelere maruz bırakılmaktadır. Yıllardır tecritte tutulmakta, aile üyelerine, avukatlarına ve tıbbi bakıma erişimi engellenmektedir. Bu uygulamalar kabul edilemez ve temel insan haklarını ihlali demektir. Faşist Türk devletinin Öcalan'a yönelik muamelesi münferit bir olay değildir. Kürt halkı ve Alevi inancına sahip halklarımızda benzer ayrımcı, ırkçı uygulamalara maruz kalmıştır. Devlet onlarca yıldır Kürt halkını hedef almış ve faşist saldırılar altında, kendi dillerini konuşma ve kültürlerini yaşama gibi temel haklarından mahrum bırakmıştır. Kirli savaş yöntemleri ile Kürt halkı ve mücadelesini teslim almaya çalışmıştır. Kürt özgürlük hareketinin mücadelesi ve direnci her seferinde faşist devletin emellerini kursağında kalmasını sağlamıştır.

DÜSSELDORF'TA 15 NİSANDA YÜRÜYÜŞ DÜZENLENECEK
Avrupa da bulunan demokratik kitle örgütleri olarak çağrımızı yineliyoruz: Faşist Türk devleti sayın Öcalan üzerindeki tecride son vermeli ve onu derhal serbest bırakmalıdır! Düsseldorf'ta 15 Nisan'da düzenlenecek olan yürüyüş ve miting, Kürt halkının ve mücadelesinin bizim hepimizin mücadelemiz olduğunu göstermemiz ve Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi çağrısında bulunmamız için bir fırsattır. Adalet ve insan haklarına inanan faşizme, tek adam rejimine karşı herkesi bize katılmaya çağırıyoruz.

Faşist Türk devletinin İmralı ada hapishanesindeki Öcalan'a yönelik tecrit uygulamalarını lanetliyoruz! Sayın Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi çağrısında bulunuyor ve Türk devletinin Kürt halkı ve diğer ezilen uluslar da dahil olmak üzere tüm halkların eşitliği temelindeki haklarına saygı göstermesini istiyoruz. Kürt halkının adalet ve eşitlik mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz."

İMZACI KURUMLAR
Avrupa Demokratik Güç Birliği-Avrupa Kürdistanlı Kurumlar Platformu'nda yer alan örgütler şöyle: Alternatif Karadeniz İnisiyatifi, Avrupa Demokratik Dersim Birlikleri Federasyonu (ADEF), Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK), Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E), Avrupa Devrimci Demokratik Komün İnisiyatifi (ADDKİ), Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-KON), Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE), Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), Avrupa Devrimci Komün Meclisleri (ADKM), Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Dersim İnşa Kongresi (DİK), Avurpa Ezidi Koordinasyonu, İç Anadolu Kürtleri Platformu (PKAN), Maraş Dernekleri Federasyonu (MARDEF), Mezopotamya Halk Kongresi, Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP), Nor Zartonk – Avrupa, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi – Avrupa (SYKP Avrupa), Xeta Sor, Yaşanacak Dünya, Yeşil ve Sol Parti Avrupa, Tevgêra GORRAN, Kongra Star (Rêxistna Jin Rojava, Bakur-Rojhilatê Sûryê) Europe, Partiya Zahmetkêşan – Başûr, Partiya demoqrat a Kurdiya sûrî( Rêxistina Europa), PADÊ (Partiya Azadî û Demokrasiya Êzîdiya), Tevgêrê Azadî, PYD (Partiya Yekîtiya Demokrat), PÎK (Partiya islamiya Kurdistan), KKP ( Partiya Kominista Kurdistan), Tevgera Kawa, PJAK(Partiya Jiyana Azada Kurdistan), Yakyatî Şorşgêrî Kurdistan, KODAR (Civaka Demokratîk û Azada Rojhelatĕ Kurdistan), KJAR (Civaka Jinên Rojhelatî Kurdistan), Platforma Horam, Plattform Zagros, Plattform Yarsan, Yarî Kurd, Tevçand (Tevgera Çand û Hunera Kurd), NAV YEK (Navenda Mal û Komelê êzdiyan), Enstituta Kurdî – Almanaya, Enstituta Kurdî – Bruksel, MŞD ( Meclîsa Şingal a Derveyî Welat), YMK ( Yekîtîya Mamostayên Kurdistan), YES (Yekitiya Êzdiyên Sûri), Dachverband der Êzidischen Frauenräte, Mezopotamya Halk Kongresi, Mezopotamya Özgurluk Partisi, KNK ( Kongreya Neteweyî ya Kurdistanê), Kurdische Gemeinde Stuttgart e.V, Deutsch Kurdische Forum e.V