2 Mayıs 2024 Perşembe

'1 Mayıs'ta Taksim'deyiz'

1 Mayıs Taksim Platformu, Söğütlüçeşme'de çalışmalarının startını vererek, işçi ve emekçileri, kadınları, gençleri, ezilenleri 1 Mayıs'ta Taksim'de olmaya çağırdı.

2024 1 Mayıs Taksim Platformu, Kadıköy Söğütlüçeşme'de gerçekleştirdiği bildiri dağıtımıyla 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü çalışmalarının startını verdi.

Çok sayıda platform bileşeninin katıldığı bildiri dağıtımında, 2024 1 Mayıs'ına sömürünün katmerleştiği, işçi ve emekçilerin haklarının gasp edildiği bir süreçte girildiğine işaret edilerek, "Tüm herkesi sömürüye, baskıya, savaşa karşı 1 Mayıs'ta Taksim alanında olmaya çağırıyoruz" denildi.

Gençlerin üzerindeki ekonomik kriz ve baskının da giderek derinleştiğine dikkat çekilen bildiri dağıtımında tüm gençler, işçiler, emekçiler, kadınlar 1 Mayıs'ta Taksim'de olmaya çağrıldı.

"İşçi kadınlar, emek sömürüsüne, beden sömürüsüne karşı fabrikalardan sokaklara, Taksim Meydanına akıyoruz" denilen dağıtımda, yoksulluğa, emek ve beden sömürüsüne, evlerde, sokaklarda, iş yerlerinde erkek şiddetine karşı tüm kadınlar da 1 Mayıs'ta Taksim'de olmaya davet edildi.

1 Mayıs bildirileri, halktan da büyük bir karşılık buldu.