26 Nisan 2024 Cuma

Zeynep devlete sığındı, devlet onu korumadı

İstanbul Sözleşmesi'ndan çekilme tartışmaları yapılırken, devlet korumasına alınan bir kadın daha katledildi. Zeynep Topal, yerleştiği sığınmaevinden kocası tarafından alınarak Bingöl'e götürüldü. Zeynep Topal daha sonra elleri bağlı bir şekilde ölü bulundu.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan Zeynep Topal sanayi sitesinin bahçesinde elleri arkadan bağlı bir şekilde öldürülmüş olarak bulundu. 

Zeynep Topal, iki ay önce Eşi Osman Topal'ın şiddetinden kaçarak İstanbul'da Sultanbeyli Karakolu'na başvurdu. Osman Topal, sığınmaevine yerleşen Zeynep Topal'ın adresine ulaştı. Zeynep Topal, sığınmaevinden çıkarılarak tekrar Karlıova'ya götürüldü. 

İlçeye geri getirilen Zeynep Topal, dün akşam saatlerinde ilçedeki Sanayi Sitesi'nde elleri arkadan bağlı bir şekilde silahla öldürülmüş olarak bulundu. 

Öldürülen Zeynep Topal’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilçeye bağlı Kaynak (Cevan) köyünde toprağa verilecek.

Gözaltına alınan Osman Topal'ın Zeynep Topal'ın yerleştiği sığınmaevinin adresine nasıl ulaştığı ise belirsizliğini koruyor. 

MUĞLA'DA BİR KADIN KATLEDİLDİ
Öte yandan Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan Mehmet Salih Gedük isimli erkek, evli olduğu 60 yaşındaki Nazife Gedük’ü dün evde av tüfeğiyle vurdu. Hastaneye kaldırılan Nazife Gedük kurtarılamazken, Mehmet Salih Gedük polise teslim oldu.