1 Mayıs 2024 Çarşamba

YPJ'den misilleme eylemi

Kadın Koruma Birlikleri (YPJ) Minbic'te gerçekleştirdikleri misilleme eyleminde 6 işgalci Türk askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

YPJ Basın İrtibat Merkezi Minbic'te bir misilleme eylemi gerçekleştirdiklerini açıkladı. 3 Mart'ta Şex Nasir köyünde bulunan işgalci Türk devletine ait bir askeri üsse baskın eylemi gerçekleştirildiği bildirilen açıklamada, "Kadın Koruma Birlikleri'miz (YPJ) 3 Mart 2024 tarihinde Seyadê cephesinde gece geç saatlerde Minbic'e bağlı Şex Nasir köyündeki işgalci Türk devletine ait bir üsse başarılı bir baskın eylemi düzenleyerek ağır bir darbe vurdu" denildi.

Üsse giren savaşçıların çok sayıda cephaneyi imha ettiği, bir kısmının ise ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, eylem sonucunda 6 işgalci Türk askerinin öldürüldüğü ifade edildi.

Savaşçıların, eylem alanından güvenli bir şekilde geri çekildiğini belirten YPJ, "Bu eylem, işgalci Türk devletinin hedef aldığı öncü komutanlarımızın anısına gerçekleştirilmiştir. Biz intikam gücüyle hareket eden ve zafer yürüyüşümüzde kararlılıkla ilerleyen bir gücüz. Öncü kadınlara, ülkemize ve Rojava kadın devrimine yönelik yapılan hiçbir saldırı cevapsız kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.