16 Mayıs 2024 Perşembe

Xiaomi-Salcomp işçilerinden eylem

Daha önce iş durduran Xiaomi-Salcomp işçileri, bugün yapılan basın açıklaması ile eylemlerine devam ediyor.

27 Ağustos günü yönetimin sendikal faaliyete yönelik saldırıları karşında fiili iş durdurma eylemi yapan Xiaomi-Salcomp işçilerinin mücadelesi sürüyor.

Geçen haftaki iş durdurma eylemi ardından Salcomp yönetimi 5 günlüğüne fabrikada üretime ara vermişti. Bu süre içerisinde Xiaomi-Salcomp saldırılarını hızlandırdı. İşçilerin dışarısı ile temasını kesmek ve dayanışmaya engel olmak ve işçilere gözdağı vermek için fabrika bahçesinde turnikelerden giriş telle çevrildi.

Bununla birlikte işten atma saldırıları da devam etti. Yönetim, işçilerin kamuoyu ile paylaştığı bilgilere göre iş durdurma eyleminin devam etmesine engel olmak için işçilere ihtarname yollayarak, Kod-29 ile işten atma ile tehdidinde bulundu.

Öte yandan bugün fabrika üretim yeniden başladı. İş durdurma eylemine devam etmeyen işçilerin sendikalaşma mücadelesi sürüyor.

Yetki sınırında olan üyelik sürecini hızlandırmak için Türk Metal, 08.00 sabah vardiyasından itibaren yöneticileri ve işten atılan üyeleri ile birlikte fabrikanın önünde eylem yaptı.

Yapılan basın açıklaması ve konuşmalarda Türk Metal yöneticileri milliyetçi söylemlere ağırlık verdi. Xiaomi'nin uluslararası bir sermaye olması üzerinden "Burası bizim ülkemiz, kimse bu ülkeyi sömüremez" şeklinde açıklamalar yaptı.

Eylemde sıklıkla "Xiaomi işçisi direnişin simgesi", "Sendika hakkımız söke söke alırız" sloganları atıldı.