25 Nisan 2024 Perşembe

Valilik işkenceci tacizci polis Hanifi Zengin'i korudu

İstanbul Valiliği tacizci ve işkenceci Hanifi Zengin hakkında soruşturma açılmasına izin vermedi. Zengin hakkında açılacak soruşturma emniyetteki işkencecilerin düzeninin sarsacağını ve bu nedenle engellendiğini kaydeden LGBTİ+'lar ve kadınlar, işkenceci ve tacizci polislere karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ve geçit vermeyeceklerini kaydetti. 

Taciz ve işkence haberleriyle gündemden düşmeyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında İstanbul Valiliği soruşturma açılmasına izin vermedi. 

Zengin hakkında taciz ve işkencesi nedeniyle LGBTİ+'lar ve feministler suç duyurusunda bulunmuştu. 2022 Onur Yürüyüşü ve sonrasında pek çok eylemde ki taciz ve işkencesi fotoğraf ve videolarla belgelenmesine rağmen Valilik, "somut delil olmadığı" iddiasında bulundu. 

"Hanifi Zengin'i aklayamazsınız" diyen LGBTİ+ ve kadınlar, bu karara itiraz ettiklerini belirtti. Bir işkencecinin soruşturulmasının emniyetteki tüm işkencecilerin düzenini sarsacağını ve tam da bu yüzden istenmediği belirtilen açıklamada, "Buradan İstanbul Valiliğine sesleniyoruz, işkencecileri aklamanıza da failleri koruyup kollamanıza da geçit vermeyeceğiz. Erkek devletin cezasızlık zırhına güvenen işkencecilerden hesap soracağız. İsyanını sokağa dökenleri hedef alan saldırılarınız kadınları, LGBTİ+'ları, basın emekçilerini, sağlık emekçilerini, hak savunucularını, Cumartesi Annelerini durdurmaya yetmez.

Siz işkencecileri korumayı adet edinmiş olabilirsiniz ama biz kamu kurumlarında görevini ifa etmek yerine işkence uygulayan; kadın cinayetlerini, nefret suçlarını, şiddeti önlemek yerine hakkını arayanları darp ve taciz eden memur kalmayana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Hanifi Zengin'i ve tüm benzerlerini yargılatacağız. Savcılığa da sesleniyoruz; eminiz ki savcılık da işkence durumunda soruşturma izni alınması gerekmediğini, bu suçun soruşturma iznine bağlı olmadığını bizim kadar iyi biliyor."