18 Mayıs 2024 Cumartesi

Urfa Hapishanesinde tutsaklar lağım akan hücrelere konuldu

HDP, Urfa 2 Nolu T Tipi Hapishanesinde tutsaklara işkence yapılmasına ve lağım akan hücrelere konulmasına tepki gösterdi. HDP'li vekil Sürücü, Esat Oktay hatırlatması yaptı, "Esat Oktay tutukluların iradesini kıramadıysa, sizde hiçbir şekilde kıramayacaksınız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Suruç İlçe Örgütü, Urfa 2 Nolu T Tipi Hapishanesinde işkence yapılan tutsakların, lağım akan hücrelere konulmasına tepki gösterdi.

Parti binası önünde yapılan açıklamaya HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri de katıldı. HDP'li vekil Sürücü, partisinin Suruç İlçe Eşbaşkanı Yaşar Gündüzalp'ın onanan cezası nedeniyle tutuklanmasına tepki göstererek, "HDP'liler gözaltı, tutuklama karşısında asla geri adım atmaz. AKP-MHP iktidarının amacı partimizi tavsiye etme. Bunu iyi bilsinler Suruç devrimci bir kent, yüzde 80'i HDP ile yürüyor. Suruç halkı bugüne kadar partisine sahip çıktı, çıkmaya devam edecek" dedi.

'DİRENECEĞİZ'
Hapishanede tutsaklara yönelik işkenceleri hatırlatan Sürücü, "Bugün Esad Oktay'ın ruhunu cezaevlerinde yaşatmak istiyorlar ancak Kürt halkı 12 Eylül'de cezaevlerinde nasıl direndiyse, yine direnecek. Keyfi uygulama ve baskılar ile siyasi tutukluları yıldıramazlar. Bir an önce yaralı olan tutuklular tedavi edilmeli. Cezaevinin bu uygulamalarını şiddetle kınıyoruz. Nasıl Esat Oktay Diyarbakır Cezaevi'nde tutukluların iradesini kıramadıysa, bugün sizde Hilvan'da hiçbir şekilde tutukluların iradesini kıramayacaksınız. Biz dışarıda olanlar da bu hukuksuzluğa karşı sonuna kadar direneceğiz" şeklinde konuştu.