27 Temmuz 2024 Cumartesi

Üç Fidan anması nedeniyle gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan'ı anma etkinliğine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri serbest bırakıldı.

68 kuşağı önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan'ın 6 Mayıs'taki idamlarının yıl dönümünde yapılan anmaya katıldıkları gerekçesiyle Antalya'da polis baskınlarıyla gözaltına alınan 22 kişi serbest bırakıldı.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri serbest bırakılanları Antalya Adliyesi önünde alkışlarla karşıladı.

'MÜCADELEMİZE YÖNELİK BİR GÖZDAĞI'
Serbest bırakılanlar arasında yer alan Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Sözcüsü ve Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Sönmez, 22 kişinin sorgusuz sualsiz gözaltına alındığını, isnat edilen suçun ise demokratik bir hak olan basın açıklamalarına katılmak olduğunu söyledi.

Sözmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm gün süren gözaltından sonra görüldüğü gibi arkadaşlarımızın bir kısmı Emniyet Müdürlüğü, bir kısmı da savcılık tarafından serbest bırakıldı. Bu, Emek ve Demokrasi Güçleri'nin bundan sonraki mücadelesine yönelik bir hamledir, gözdağıdır. Yılmayacağımızı, demokratik haklarımızı her mecrada kullanacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Antalya Adliyesi önüne gelen, dayanışma içerisinde olan bütün arkadaşlarımıza ve destek veren tüm kitle örgütlerine, gözaltındaki tüm arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum."