29 Mart 2024 Cuma

Türk-İş: Kıdeme dokunursanız genel greve gideriz

Türk-İş 7. Bölge Temsilcisi Fahri Zülfü Karakoç, kıdem tazminatına dokunulması halinde genel grev uygulayacaklarını söyledi.

Türk-İş 7. Bölge Temsilciliği, kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesine ilişkin temsilcilik binası önünde basın açıklaması düzenledi.

İşçi sendikalarının temsilcilerinin katıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Türk-İş 7. Bölge Temsilcisi Fahri Zülfü Karakoç, kıdem tazminatının, kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayarak, kıdem tazminatına dokunulması halinde genel grev uygulayacaklarını dile getirdi. Karakoç, özel sektörde çalışanların da kıdem tazminatlarını sağlıklı bir şekilde alabilmeleri konusunda her türlü desteği sunacaklarını belirterek, "81 ilimizde; flama, pankart, afiş ve basın açıklamalarıyla kamuoyunu ve çalışanları duyarlı hale getirmeyi bir ilke edindik. Bugün de broşürlerimizi dağıtacağız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Türk-İş 7. Bölge Temsilciliği yöneticileri ile işçi sendikaları temsilcileri, Yenişehir ilçesinin Gevran ve Yaşar Kemal Caddesi’nde, "Kıdem tazminatıma dokunma" başlıklı broşürler dağıttı.