25 Nisan 2024 Perşembe

TEÖD: Öğretmenler, dinlenme yurdundan atılamaz

TEÖD, Şadiye Toptani Öğretmenevi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce tahliye edilmesinin istenilmesine karşı basın açıklaması yaptı. Açıklamada "Öğretmenler, dinlenme yurdundan atılamaz" denildi.

Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği (TEÖD), bağışçı Fatma Şadiye Toptani'nin 1952 yılında İstanbul 6. Noterliği'nde yaptığı hibe ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından işletilen, ardından 1967 yılında İstanbul İl Özel İdare Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan protokolle işletmesi TEÖD'e bırakılan Fatma Şadiye Toptani Öğretmenevi'nin 'Sultan Selim Hanı Kadim Vakfına aittir' denilerek Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 30 gün içinde tahliye edilmesinin istenilmesine karşı Kadıköy Fatma Şadiye Toptani Öğretmenevi önünde basın açıklaması yaptı.

TEÖD'in açıklamasında "Nasıl oluyor da muallimler yurdu olmak kaydı ile hibe edilen yer Sultan Selim Han Kadim Vakfı'nın oluyor, miras hukuku yok sayılıyor? Mülkiyet hakkı kaldırıldı mı?" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca "Biz öğretmenler, köşk ve bahçemizin hibe şartındaki amacına uygun olarak öğretmenlerin ve dostlarının dinlenebileceği bir tesis haline gelmesini istiyoruz. Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak  Emekli öğretmenlerin ve dostlarının bahçemizde, huzur içinde kalmalarını, dinlenmelerini, Anadolu'dan gelen öğretmenlerin kalıp dinlenebileceği bir yer haline getirilmesini sağlayacağız" denildi.

Açıklamada "Öğretmenler, dinlenme  yurdundan  atılamaz" ifadelerine yer verilirken, "Hak, hukuk, adalet istiyoruz" denildi.