25 Nisan 2024 Perşembe

Suruç Belediye Eşbaşkanı Çevik tutuklandı

Suruç Belediye Eşbaşkanı Hatice Çevik, "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiası çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Gözaltına alındıktan sonra yerine kayyum atanan HDP'li Suruç Belediye Eşbaşkanı Hatice Çevik, tutuklandı.

Emniyette susma hakkını kulanan Çevik, adliyeye sevk edildi. Çevik, "gizlilik" kararı olduğu iddia delen dosyaya ilişkin savcılıkta ifade verdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçesiyle "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla gözaltına alınan Çevik, savcılıkta bir de "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla ifade verdi.

Çevik'e, 2015 yılında Facebook hesabından yaptığı Newroz'a dair ve kayyum atamalarından sonra yaptığı paylaşımlar soruldu. Ayrıca bir Whatsapp yazışmasında geçen "Değer ailesi" kavramının sorulduğu Çevik, ihaleler ve işe alımlarla ilgilide sorulan sorulara cevap verdi.

İhalelerin kayyum döneminde yapıldığını, işe alımların ise kaymakamın "güvenlik soruşturması"ndan sonra yapıldığını ifade eden Çevik, paylaşımlara dair kayyum atamalarına tepki göstermek amacıyla protesto hakkını kullandığını ve suç oluşturmadığını kaydetti.

Avukatlar Sevda Çelik Özbingöl, Ahmet Ceylan ve İsmail Bülbül de, dosyayla ilgili "Gizlilik" kararı alınmasıyla savunma haklarının engellendiğini belirterek, dosyada suç oluşturan bir unsurun bulunmadığını ve Çevik'in serbest bırakılmasını istedi.

Çevik, savcılık tarafından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.