19 Mayıs 2024 Pazar

Soylu, Bilecik Belediyesi'nin İstanbul Sözleşmesi afişlerini kaldırttı

İstanbul Sözleşmesi üzerinden kadınlara savaş açan AKP-MHP iktidarı, Bilecik Belediyesi'nin "İstanbul Sözleşmesi kimden korur" başlıklı bilboardlara astığı afişleri kaldırdı. Afişler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla kaldırıldı.

Bilecik Belediyesi, "İstanbul Sözleşmesi kimden korur" başlıklı afişleri Bilecik'te bilboardlara astı. "Şiddete meyilli herkesten korur: Eşin, eski eşin veya partnerin şiddetinden, abinin, babanın veya diğer aile bireylerinin şiddetinden, işyerinde patronun, okulda öğretmenin, karakolda polisin ya da sokakta, çarşıda veya toplu taşımada tanımadığımız erkeklerin şiddet ve tacizinden kısaca en yakımızdakilerin şiddetin korur" yazılı afişler, "okulda öğretmenin, karakolda polisin" ifadeleri gerekçesiyle kaldırıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla kaldırılan afişlerde öğretmenlere ve polislere hakaret edildiği iddia edildi.

Okullarda öğrencilere yönelik taciz, çocuk istismarını, gözaltı merkezleri ve sokak eylemlerinde kadınlara yönelik çıplak arama, polis şiddeti ve tacizinin üzerini örtmeye çalışanlara sözcülük eden Soylu, afişlere yönelik Bilecik Belediye Başkanı ve ilgililer hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Toplumumuzun tüm kesimlerine hakaret içeren, öğretmenlerimizi ve polisimizi zan altında bırakan Bilecik'teki bilboardlar yaptığımız suç duyurusu sonucu güvenlik güçlerimizce derhal kaldırılmıştır. Bilecik Belediye Başkanı ve ilgililer hakkında Bakanlığımızca soruşturma başlatılmıştır" diyerek, suç duyurusu ve afişlerin kaldırılmasının faili olduğunu itiraf etti.