19 Nisan 2024 Cuma

Sosyalistler işkencede haykırdı: Ulaş Alankuş ölümsüzdür

Ağrı'da şehit düşen komünist savaşçı Ulaş Alankuş'u anmak isteyen devrimciler, polisin engelleme çabalarını tanımadı. Gazi mahallesinden "Ulaş'a sözümüz devrim olacak" diye haykıran devrimciler, polis işkencesi ve gözaltı saldırısına direndi. Mezar anmasına yasağın ardından cemevindeki lokma da yasakandı. Bunun üzerine BMG bileşenleri İsmet Paşa Caddesinde sloganlarla yürüdü. Yürüyüşe saldıran polis sosyalistleri işkenceyle gözaltına aldı. Öte yandan işkenceyle gözaltına alınanlardan SDGF Eşbaşkanı Okan Danacı'nın işkencede çenesi kırıldı. 

Ölümsüzleşen komünist savaşçı Ulaş Alankuş (Şafak Kızıldere) için Gazi Mezarlığında bulunan mezarı başında yapılacak anma polisler tarafından engellendi, anmaya katılmak isteyen sosyalistler işkenceyle gözaltına alındı. 

Öğlen saatlerinde gerçekleşecek anmadan saatler önce Gazi Mahallesi polis ablukasına alındı. Mezarlık girişini kapata polis, Alankuş'un ailesi dışında hiç kimsenin mezarlığa girmesine izin vermedi. 

Polisin yasak kararını yok sayan sosyalistler kızıl bayraklarla mezarlığa yürüyüşe geçti. Polis barikatlarına yüklenen sosyalistler "Ulaş yoldaş ölümsüzdür", "Şehid namırin", "Ulaşa sözümüz devrim olacak" şiarıyla direndi.

Aralarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul Başkanı Deniz Aktaş ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Okan Danacı'nın da bulunduğu çok sayıda sosyalist, ters kelepçe ve işkenceyle gözaltına alındı.

Sosyalistlere dönük işkence gözaltı aracında da sürdü. Sosyalistler işkenceye "Ulaş yoldaş ölümsüzdür" sloganıyla karşılık verdi.

İşkenceyle gözaltına alınanlardan SDGF Eşbaşkanı Okan Danacı'nın çenesi kırıldı. 

Basın emekçileri ise darp edilerek görüntü almaları engellenmeye çalışıldı. 

Öte yandan Alankuş'un ailesi, anma sonrası gerçekleşecek lokma dağıtımı için Gazi Cemevine geçti. Cemevi, Alankuş'un ailesi dışında herkesin girişine kapatıldı.

BMG: ÖLÜLERİMİZDEN DAHİ KORKUYORSUNUZ
Mezarlık anmasına yönelik yasağın ardından Gazi Cemevinde verilecek lokma da polis tarafından yasaklandı. Sadece ailenin cemevine girmesine izin verildi. 

Yasaklamaya tepki gösteren Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) bileşenlerinden Alınteri, Devrimci Parti, Mücadele Birliği, ESP ve SGDF üyeleri İsmet Paşa Caddesinde yürüyerek, devletin devrimcilerin cenazelerine dönük işkencesini teşhir etti. Ulaş Alankuş başta olmak üzere tüm devrim şehitlerini anmaktan vazgeçmeyeceklerini haykıran devrimciler, "Korkuyorsunuz, ölülerimizden dahi korkuyorsunuz. Ulaş yoldaşın hesabını tek tek hepinizden soracağız" ifadelerini kullandı.

Uzun süre kol kola yapılan yürüyüşe polis saldırdı. 

Polis devrimclieri kalkanlarla gözaltına ablukaya aldı. Devrimciler, "Ulaş yoldaş ölümsüzdür", "Yaşasın birleşik mücadelemiz", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganlarıyla işkenceye direndi.

Sosyalistler, işkenceyle gözaltına alındı. Görüntü almak isteyen basın emekçileri de darp edildi. 

ALANKUŞ: ULAŞ'I ANMAK MÜCADELESİNE SAHİP ÇIKMAKTIR
Gazi Cemevi'nde dağıtılacak lokmanın engellenmesinin ardından anma için Gazi mahallesine gelen Alankuş'un ailesi, dostları, yoldaşları, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SGDF Eşbaşkanı Yaren Tuncer, HDP ilçe yöneticileri, HDK, Aziz Güler'in babası Mehmet Güler, Sinan Güneş'in kardeşi Gökhan Güneş, Suruç aileleri ve çok sayıda kişi lokma dağıtımını Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sultangazi İlçe Örgütü'ne taşıdı. Lokma dağıtımında konuşan Ulaş'ın abisi Binali Alankuş, bütün engellemelere rağmen Ulaş'ı sahiplenerek bugün burada olan herkese teşekkür etti. 

Ulaş'ın devrimci yaşamı boyunca Gazi sokaklarını adımladığını, bu mahallede çetelere, uyuşturucu satıcılarına geçit vermediğini ifade eden Alankuş, şöyle devam etti: "Burada devrimcilik yaptı, Suruç'ta yitirdiği yoldaşlarının öfkesini ise özgür alanlara taşıdı, mücadelesini büyüttü. Bugün bize yakışan Ulaş yoldaşı anmak, onun mücadelesine ve anılarına sahip çıkmaktır. Siz de bugün bizlerin yanında olarak bunu gösterdiniz. Yoldaşları barikatları zorlayarak, barikatlarda direnerek bunu gösterdi. Ailesi olarak tekrardan evladınızı, şehidinizi sahiplendiğiniz için çok teşekkür ediyoruz."