29 Nisan 2024 Pazartesi

SKB'den kadın tutsaklarla dayanışma

Siyasi kadın tutsaklarla dayanışmayı sürdüren SKB, mart ayı boyunca düzenlediği panel ve söyleşilerde satışa sundukları kek, börek gibi yiyeceklerin gelirini tutsaklara gönderdi. Tutsak kadınlara kart atma eylemi gerçekleştiren SKB, siyasi kadın tutsakları her dönem gündemde tutacaklarının altını çizdi. 

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), siyasi tutsak kadınlarla dayanışma etkinliği düzenledi. Almanya kentlerinde tutsak kadınlar için maddi yardım toplayan ve hapishanelere göndermek için kart yazan Almanya SKB, siyasi tutsak kadınları her dönem mücadele konusu yapacaklarını ve gündemde tutacaklarını belirtti.

Figen Yüksekdağ, Muhabbet Kurt, Fetiye Ok gibi devrimci, sosyalist tutsaklara yazılan mektup kartları Kiel ve Köln kentlerinde postalandı. Köln, Kiel, Wuppertal, Frankfurt, Ulm kentlerinde mart ayı boyunca SKB'nin düzenlediği kadın söyleşi ve panellerde satışa sunulan kek, pasta, kahvaltı ve yiyeceklerin gelirleri politik tutsak kadınlar için toplanarak Tutsakların Sesi Platformuna (TSP) teslim edildi.

Kadınların emek ve çabaları ile organize edilen bu etkinliklerin devamının getirileceğini belirten SKB, "Politik tutsak kadınlara özgürlük" şiarıyla tutsak kadınları unutmayacaklarını vurguladı.