18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sise Bingöl için yapılan denetimli serbestlik başvurusu reddedildi

Tarsus Cezaevi'nde hükümlü bulunan 78 yaşındaki Sisê Bingöl'ün, sağlık durumunun giderek kötüleşmesi üzerine avukatı Gülşen Özbek'in, Tarsus İnfaz Hakimliği'ne yaptığı "denetimli serbestlik" başvurusu reddedildi.
Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi'ne hükümlü bulunan ve sağlık durumu giderek kötüleşen 78 yaşındaki Sisê Bingöl'ün Avukatı Gülşen Özbek "denetimli serbestlik" tedbirinin uygulanması için Tarsus İnfaz Hakimliği'ne yaptığı başvuru reddedildi.
 
Jinnews'teki habere göre Tarsus İnfaz Hakimliği başvuruyu reddetme gerekçesinde Adli Tıp Kurumu'nun Temmuz 2017 tarihinde Sise Bingöl hakkında verdiği "Cezaevi koşullarında kalabilir" raporunu dayanak olarak sundu.
 
'MAHKEMENİN GÜNCEL RAPOR ALMAMASI HUKUKA AYKIRI'
 
İnfaz Hakimliğinin ret kararını değerlendiren Sise'nin Avukatı Gülşen, başvuruda bulundukları süreden beri Sise ananın durumunun her geçen gün kötüleştiğini belirtti. Sise'nin 80 yaşında olduğunu hatırlatan Gülşen, "Yaşlı ve bu nedenle durumu her geçen gün giderek kötüleşiyor. Mahkemenin güncel rapor alma ihtiyacı duymaması tamamen hukuka aykırı bir durumdur. 80 yaşında bir kadının bir yıl önceki sağlık durumu ile şimdiki sağlık durumu arasında ciddi bir farklılık bulunuyor. Mahkeme bunu adaleti toplumun vicdanını sağlama adına yapıyor. Mahkemenin temel görevi toplumsal adaleti sağlamaktır" dedi.
 
'SİSE ANA HER FENALAŞTIĞINDA RİNG ARACILIĞIYLA HASTANEYE GÖTÜRÜLÜYOR'
 
80 yaşındaki bir kadının cezaevinde olmasının toplumsal adaletin sağlamak değil, köhnemiş adalet olduğunu belirten Gülşen, Sise ile yaptığı görüşmede herkesin tahliyesi için elinden geleni yapmasını istediğini belirtti. Sise Bingöl'ün her fenalaştığında ring aracı içerisinde elleri kelepçelenerek hastaneye götürüldüğünü vurgulayan Gülşen, bunun kendisini çok zorladığının altını çizdi. Gülşen, Sise'nin cezaevinde kalmasının bu ülkenin en büyük utançlarından biri olduğunu belirten Gülşen, gerekli itirazı sürecini yürüteceklerinin altını çizdi.
 
İMZA KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
 
Sise Bingöl, tutuklu bulunduğu Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'nden, 3 gün süren ring yolculuğu ile Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edilmişti. Kamuoyunun tüm tepkilerine rağmen hala tahliye edilmeyen Sisê'nin serbest bırakılması için Adalet Bakanlığı'na gönderilmek üzere imza kampanyası başlatıldı. Kampanya metninde Sisê'nin sağlığının gün geçtikçe kötüleştiği ve koğuştaki diğer kadınların ona baktığı belirtilerek denetimli serbestlik uygulanarak serbest bırakılması talep edildi. Sisê için 500 bin imza toplanması hedefleniyor.
 
İmza kampanyasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.