28 Mart 2024 Perşembe

Sırbistan'da koronavirüs önlemleri protesto edildi

Son 24 saat içinde 13 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle Covid-19'a bağlı can kayıplarının 330'a yükseldiği Sırbistan'da, hükümetin koronavirüs tedbirleri başkentte protesto edildi.

Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic‘in, başkent Belgrad'da hafta sonu yeniden sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıklamasının ardından Ulusal Meclis Binası önünde toplanan binlerce kişi, binaya girmeye çalıştı. Vucic'i hedef alan eylemciler "İhanet", "Kosova", "Hırsızlar" ve "İstifa" şeklinde sloganlar attı.

Polis, eylemcilere göz yaşartıcı gazla saldırdı. Bunun üzerine şehrin farklı bölgelerine dağılan eylemciler polisle çatıştı. Bunun üzerine Meclis çevresine takviye polis konuşlandırıldı. Yaralananların olduğu ve bazı polis araçlarının yakıldığı eylemde çok sayıda polisin yaralandığını bildirildi.

BİR GÜNDE EN YÜKSEK VAKA
Sırbistan'da son 24 saatte 13 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybının 330'a, vaka sayısının ise 16 bin 719'a çıktığı açıklanmıştı. Salgının başından bu yana bir gün içinde en fazla can kaybı yaşanırken, başkent Belgrad'da bazı yeni tedbirler alınmıştı.

Aleksandar Vucic, Belgrad'da durumun oldukça vahim olduğunu belirterek, kentte beşten fazla kişinin bir araya gelmesinin yasaklandığını ve cumadan pazartesi gününe kadar yeniden sokağa çıkma yasağı uygulanacağını bildirmişti.