23 Nisan 2024 Salı

'Seçmeli dersleri öğrenciler seçer, yandaş okul yöneticileri değil'

KESK İstanbul Şubeler Platformu, seçmeli derslerin öğrencilerin değil, iktidar yanlısı okul yönetimlerinin belirlenmesine tepki gösterdi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, ders seçiminde okul idarelerinin yaptığı yönlendirmeye ilişkin Eğitim-Sen İstanbul 1 No’lu Şube binasında, "Seçmeli dersleri öğrenciler seçer, yandaş okul yöneticileri değil" başlığıyla basın toplantısı düzenledi.

Açıklama yapan Eğitim-Sen İstanbul 9 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev, pandemi sürecinin başından bu yana eğitim emekçilerinin görevleri ve uzmanlık alanları dışında zorla görevlendirmelerinin sürekli gündemde kaldığını dile getirdi.

Bu görevlendirmelerin çalışma hukukuna uygun olmadığını ve öğretmenler üzerinde de bir baskıya dönüştüğünü ifade eden Özev, birçok il ve ilçede itirazlar sonrası görevlendirmeler geri çekilmesine rağmen Kağıthane ilçesinin görevlendirmede ısrar ettiğini, ardından da soruşturma süreci başlatıldığını dile getirdi.

Özev, şöyle devam etti: "Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma açılan arkadaşımıza bu görevi gönüllü yapmış olduğunu varsayarak teşekkür belgesi düzenlemiş, bu belgede özellikle katılımının gönüllü olduğunu vurgulamıştır. Bu çok açık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün böyle bir görevlendirmenin ancak gönüllü olabileceğini kabul ettiğinin resmi kaydıdır. Bu görevlendirmeler ve soruşturmalar mesleki değerlendirmelerimizi aşındırma, çalışma hak ve özgürlüklerimize saldırılar olarak tanımlanıyor, Kağıthane Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu yanlıştan bir an önce dönmelerini, soruşturmayı geri çekmelerini bekliyoruz. Eğitim-Sen olarak bu sürecin takipçisi olacağız. Pandemiyi fırsata çevirerek mesleki hak ve özgürlüklerimizin tırpalanmasına, mesleki değerlerimize yapılan saldırılara karşı mücadelemiz devam edecektir."