17 Mayıs 2024 Cuma

Samsun Adliyesi'nde 'Kadın düşmanı defol' sloganı yükseldi

Samsun'da eski eşi Deniz Ceylan'ı ölümle tehdit eden İlker Lazoğlu'nun yargılandığı dava öncesi adliye önünde arbede çıktı. Kadınların dayanışmasını gören saldırgan Lazoğlu, polislerin yanında kadınların üzerine yürümek istedi.
SAMSUN - Eski eşi Deniz Ceylan'ı ölümle tehdit eden İlker Lazoğlu'nun hakkında açılan dava Samsun Adliyesi'nde görülüyor.
 
Deniz Ceylan, sistematik şiddet uygulayan İlker Lazoğlu'ndan boşandıktan sonra ölümle tehdit edilmeye başlandı. Defalarca polise başvurdu, mahkemeden aldırdığı 'uzaklaştırma' kararı da sonuç vermedi ve sosyal medya üzerinden yaşadıklarını paylaştı.
 
Çevresinde kadın dayanışması örülen Deniz Ceylan'ın açtığı dava bugün Samsun Adliyesi'nde görülüyor.
 
'KADIN DÜŞMANI DEFOL'
 
Samsun Kadın Dayanışması'nın çağrısıyla bir araya gelen kadınlar ve Ceylan'ın ailesi, duruşma başlamadan önce adliye önünde açıklama yapmak istedi. Ceylan'ı ve arkadaşlarını birçok kez tehdit eden saldırgan İlker Lazoğlu, açıklama yapan kadınların üzerine yürüdü, "Haber orada değil burada" diyerek bağırmaya başladı. Çevrede bulunan polisler ise Lazoğlu'nu uzaklaştırmak için 'acele' etmedi. Kadınlar Lazoğlu'na müdahale etti. Kadınlar hem Lazoğlu'na hem de polise "Kadın düşmanı defol", "Bu adam kadınlarla aynı kapıdan girmeyecek" sözleriyle tepki gösterdi.
 
'ARTIK YETER'
 
Lazoğlu, polisin müdahale etmemesini de fırsat bilerek kadınlara bağırarak şiddet uygulamaya devam etti. Kadınlar ise geri adım atmadı, "Burada kadınların hukuku geçerlidir" diye tepkilerine devam etti.
 
Kadınlar Lazoğlu'nu uzaklaştırırken, polis kadınları engellemeye çalıştı. Kadınlar, "Burada durmaya, açıklama yapmaya hakkımız var. Her gün kadınların kanı bu sokaklara akıyor. Yeter artık, kadından yana tutum istiyoruz" diyerek Adliyeye girdi.
 
Mahkemenin başlaması bekleniyor.