23 Nisan 2024 Salı

Sakarya'daki havai fişek fabrikasının sahibi tutuklandı

Coşkunlar Havai Fişek fabrikasının patronu Yaşar Coşkun 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan tutuklandı, Ali Rıza Coşkun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde patlamanın meydana geldiği Coşkunlar Havai Fişek fabrikasının sahiplerinden Ali Rıza Coşkun adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, oğlu Yaşar Coşkun tutuklandı.

Fabrikadaki patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Sakarya Başsavcılığının talimatıyla dün gözaltına alınan ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen fabrikanın sahibi iki kişinin savcılık işlemleri tamamlandı.

Fabrika sahipleri Ali Rıza Coşkun adli kontrol şartıyla serbest bırakılması, oğlu Yaşar Coşkun da tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Aynı zamanda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı olan Yaşar Coşkun 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan tutuklandı, Ali Rıza Coşkun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.