25 Nisan 2024 Perşembe

Rojavalı komünistler işgale karşı özsavunmayı büyütmeye çağırdı

Rojavalı komünistler, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Kobanê ve Qamişlo'da ev toplantıları, bildiri dağıtımları ve özsavunma eğitimleri gerçekleştirdi. Saldırılarına karşı direnişi büyütmek dışında seçenek olmadığını vurgulayan komünistler, "Saldırılara karşı şehrimizi terk etmeyeceğiz, devrimimizi savunacağız" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Türk devletinin işgal saldırılarına karşı çalışmalarını sürdürüyor. Kobanê ve Qamişlo'da ev toplantıları ve özsavunma eğitimleri gerçekleştiren komünistler, halka kentlerini savunmak için mücadele çağrıları yaptı.

KOBANÊ
Kobanê'de Şehit Yahya Mahallesi ve Sanayi Caddesi üzerinde Serkeftin ve Raperin gazetelerini dağıtan komünistler, Türk devleti ve çetelerinin işgal tehditlerine karşı halka yönelik direnişi büyütme çağrısı yapan konuşmalar gerçekleştirdi. Komünistler, "Saldırılara karşı şehrimizi terk etmiyoruz. Toprağımızı, devrimimizi savunacağız" dedi.

JKŞ üyeleri, Kobanê'nin farklı mahallelerinde ev toplantıları gerçekleştirdi. Kadınlar, Türk devletinin işgal tehditleri karşısında silahlı halk direnişi ve özsavunma üzerine tartışmalar yürüttü. İşgal saldırısı karşısında kadınların oynayacakları rolün önemine dikkat çekilen konuşmalarda, Türk devletinin özel savaş politikalarına karşı dikkat olma çağrısı yapıldı. Toplantılarda Serkeftin ve Raperin gazetelerinden yazılar üzerine de tartışmalar yapıldı.

QAMİŞLO
TKŞ ve CKŞ üyeleri, Qamişlo çarşısında stant açarak işgale karşı mücadele çağrısı yaptı. Türk devletinin yoğun bombardımanlar gerçekleştirerek halkı korkutmaya ve kentleri boşaltmaya çalıştığına dikkat çeken komünistler, "Kentinde diren" ve "Göçmenliği kabul etme, savunmaya katıl" yazılı bildiriler dağıttı. Serkeftin ve Raperin gazetelerinin de dağıtıldığı standa halkın ilgisi yoğun oldu. TKŞ ve CKŞ üyeleri, Qamışlo halkını devrimi korumak için özsavunmayı büyütmeye çağırdı.

JKŞ üyeleri, kadınlara yönelik özsavunma eğitimlerini de sürdürdü. Silah kullanma eğitimleri gerçekleştiren kadınlar, işgal saldırılarının arttığı son döneme ilişkin tartışmalar yapıldı. Kobanê direnişinin komutanlarından Sibel Bulut'un (Sarya Özgür) 12 Aralık'ta olan şehadet yıldönümünün yaklaştığını hatırlatan JKŞ üyeleri, "Sarya Özgür'ün direniş ruhuyla özsavunmayı büyüteceğiz, devrimimizi ve kentlerimizi savunacağız" vurgusu yaptı.