1 Mayıs 2024 Çarşamba

Rojavalı komünist kadınlar Kobanê'de 8 Mart'ı kutladı

JKŞ'nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Kobanê'de gerçekleştirdiği etkinlikte konuşan Xanim Îbrahîm, "Kadın devrimi kolay değil, zorlukları çok. Ama biz kadınlar devrimi korumak için bu 8 Mart'ta da alanlarda olacağız" dedi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) Kobanê'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. Etkinlik kadın özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu ile başladı. Etkinlikte, kadın özgürlük mücadelesinin tarihine ilişkin bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

'KADIN DEVRİMİNİN ZAFERİ İÇİN SOSYALİZM ŞARTTIR'
"Clara'lardan, Rosa'lardan Sarya'lara, Berçem'lere uzanan bir mücadele tarihinin sahibiyiz. Bu mirasla kadın devriminin zaferi için yılmadan savaşa devam edeceğiz. Kadın Devriminin zaferi için sosyalizm şarttır. Devrimimizi sosyalizmle taçlandırmaya and olsun" denilen açılış konuşmasında, 7 Mart 2015'de DAİŞ çetelerine karşı savaşırken ölümsüzleşen MLKP/KKÖ savaşçısı İvana Hoffmann anıldı.

Konuşmada "Rojava Devrimi İvana gibi kahramanlar sayesinde kadın devrimi oldu. Sizin sayenizde, hepimizin emekleriyle Rojava Devrimi ayakta kalmaya devam ediyor" ifadeleri kullandı.

'BU 8 MART'TA DA ALANLARDA OLACAĞIZ'
JKŞ adına söz alan Xanim Îbrahîm, kadının ev içi emeğine dair yürüttükleri kampanyayı hatırlatarak, "Kadınların ev içindeki emeği görünmüyor. Biz kadınlar hem ev içinde hem ev dışında çalışıyoruz. Emeklerimizin karşılığını almak için mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. JKŞ olarak ev içi emekle ilgili yürüttüğümüz kampanyada gerçekliğimizi daha çok gördük" ifadeleri kullandı.

JKŞ'nin "Kadın devrimi kolay değil ama zafer kesin" kampanya sloganına dikkat çeken Xanim Îbrahîm, "Sloganda da dediğimiz gibi kadın devrimi kolay değil, zorlukları çok. Ama biz kadınlar devrimi korumak için bu 8 Mart'ta da alanlarda olacağız" dedi.

Etkinlik halaylarla devam etti.