19 Ocak 2026 Pazartesi

QSD: Türkiye Hesekê'ye saldırıyor

QSD, Türkiye'nin Hesekê'ye İHA'lar ve topçu atışlarıyla saldırı düzenlediğini duyurdu. Öte yandan Kobanê yakınlarındaki Eyn Îsa kırsalında ve Hesekê yolundaki Şeddadê'de çatışmaların şiddetli bir şekilde devam ettiği belirtildi.

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Hesekê kentine yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şunlara yer verildi: "Türk insansız hava araçları Hasekê şehrinin güneyindeki Kazvan Dağı'nı bombaladı, aynı zamanda bölgeye topçu ateşi de açıldı. Bu arada, güçlerimiz El-Aliya köyü ekseninde Şam gruplarının saldırılarını püskürterek saldırganlara ağır personel ve teçhizat kayıpları verdirdi."

HESEKÊ VE KOBANÊ'DE SON DURUM
Öte yandan Heyet Tahrir el-Şam'a (HTŞ) bağlı ve Türk devleti destekli çeteler, DAİŞ'lilerle birlikte Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırılarını sürdürüyor. HTŞ çeteleri Şeddadê'de bulunan hapishanedeki birçok DAİŞ'liyi serbest bırakırken, çatışmalar birçok noktada devam ediyor.

Hesekê yakınlarındaki Şeddadê, çatışmaların yoğunlaştığı noktalardan birisi. Birçok noktada QSD-YPJ savaşçıları ile paramiliter gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Kobanê yakınlarında bulunan Eyn Îsa kırsalında da onbinlerce paramiliter gruba karşı direniş sürüyor.

Abluka altına alınmak istenen Kobanê'de halk seferberlik kapsamında olası saldırılara karşı koymaya hazırlanıyor. Tüm mahallelerde seferberlik söz konusu. Benzer bir hazırlık Hesekê'de de söz konusu. Kentin her bir noktasında yoğun güvenlik önlemleri söz konusu.

QSD: ULUSLARARASI KOALİSYON SÖZÜNDE DURMADI
Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Basın Merkezi, HTŞ'ye bağlı grupların Reqa'da DAİŞ'lilerin tutulduğu Eqtan Hapishanesine yönelik saldırılarındaki son duruma ilişkin açıklama yaptı.

QSD açıklamasında şunlara yer verildi: "3 gündür güçlerimiz, DAİŞ örgütü mahkumlarının Rakka kentindeki Eqtan hapishanesinden güvenli bölgelere nakledilmesi için uluslararası koalisyonla koordinasyon sağlıyor ancak koalisyon, defalarca verdiği sözlere rağmen henüz bu konuda herhangi bir somut adım atmamıştır. Şam'dan gelen gruplarla devam eden çatışmalar sırasında hapishaneye saldırılar yapılırken güçlerimiz hapishaneyi koruma ve güvenlik durumunun kontrolden çıkmasını önleme görevini yerine getirmeye devam etti. Bu çatışmalar, bu açıklamanın yapıldığı ana kadar 9 savaşçımızın şehit olmasına ve 20 kişinin yaralanmasına neden oldu. Çatışmalar, son derece tehlikeli güvenlik koşullarında devam ediyor."