28 Mart 2024 Perşembe

Pressan'da direniş 5'inci gününde

Esenyurt'ta bulunan Pressan'da TOMİS üyesi işçilerin işten çıkarılmasına karşı başlayan direniş sürerken, işçiler patronun ve yöneticilerin sendika düşmanı saldırılarına karşı dayanışma çağrısı yaptı.

Esenyurt'ta bulunan Pressan metal fabrikasında, Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyesi iki işçinin işten çıkarılmasına karşı başlayan direniş 5'inci gününde devam ediyor.

Pressan patronlarının işçilerin sendikal mücadelesine karşı mobbing, tehdit ve baskı uyguladığını ve düşük ücret dayattığını belirten işçiler, işten çıkarılan arkadaşlarının işe geri alınmasını istedi. Direnişteki işçilere Yemeksepeti'nde direnişe katıldığı için işten çıkarılan Doğu Yılmaz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu ile çok sayıda demokratik kitle örgütü dayanışma ziyaretinde bulundu.

Pressan yönetiminin provokasyon hazırlığında olduğunu ve işçilere sendika karşıtı konuşmalar yaptığını belirten işçiler, "Biz haklıyız, meşruyuz. Yaşanacak herhangi bir sorunun sorumlusunun Pressan yönetimi ve maşaları olduğunu buradan ilan ediyoruz. Tüm işçi kardeşlerimizi ve kamuoyunu Pressan yönetiminin provokasyonları karşısında durmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.