19 Nisan 2024 Cuma

Polen Dergisi kadın sayısı çıktı: İsyanımız var

"İsyanımız var" şiarıyla çıkarılan Polen Dergisi Mart 2023 sayısı, Polenist kadınlar tarafından hazırlandı. 8 Mart dolayısıyla çıkarılan dergide Polenist kadınlar, "Patriyarkal kapitalizmin, neoliberal şiddetin, erkek egemen modelin yarattığı zincirleri kabul etmiyoruz, biz var olduk, var oluyoruz ve hep var olacağız" dedi.

Polen Ekoloji Kolektifi, Polen Dergisi'nin Mart 2023 sayısını çıkardı. 8 Mart Dünya  Emekçi Kadınlar Günü'de özel kadın dergisi çıkaran Polenist kadınlar yazdı ve tasarladı.

"İsyanımız var" diyen Polenist kadınlar, "Biz kapitalist, ataerkil ve türcü sistemin her türlü baskısına, şiddetine ve yıkımına karşı dayanışma içinde mücadele edenler olarak her 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde mücadelemizi diri tutuyoruz ve isyanımızın sesini meydanlarda, fabrikalarda, afet çadırlarında, ekolojik yıkım alanlarında, tarlada, okulda, yaşamımızın her anında çoğaltarak yükseltiyoruz. Patriyarkal kapitalizmin, neoliberal şiddetin, erkek egemen modelin yarattığı zincirleri kabul etmiyoruz, biz var olduk, var oluyoruz ve hep var olacağız" dedi.

Fabrikada sömürülen emekçi, evde ve sokakta şiddet gören, öldürülen, tacize uğrayan, ev içi bakım emekçisi, ırkçı saldırılara uğrayan, yaşam alanları talan edilen, toprağı mülksüzleştirilenler, depremde öldürülen ihtiyaçları göz ardı edilenler olduklarını dile getiren Polenist kadınlar, "Bizler kadınlarız, lezbiyenleriz, biseksüelleriz, trans bireyleriz, göç yollarında ölen göçmenleriz, çocukken evlendirilen kız çocuklarıyız! Biz Rojova'dan, İkizdere'ye, Amazonlardan, İran'a Afganistan'dan, Etiyopya'ya, Myanmar'dan, Meksika'ya, Ukrayna'ya sınırların olmadığı, farklılıklarımızla özgür bir yaşam için birlikte mücadele edenleriz" vurgusu yaptı.

Dergide yer alan yazılar şöyle: "Dayanışma yaşatır! Yaşamı yeniden kuruyoruz!", "Kadının adı yok", "Günebakanlar Kadın Dayanışma Kooperatifi", "Kadınların ekolojik direnişleri ve direnişlerinin selgeselleri", "Uludağ (T)Alan Başkanlığının kodu betonlaşma", "Gıda egemenliğinin feminist boyutları"