19 Mayıs 2024 Pazar

Partizan'dan Gazi ve Ümraniye katliamı açıklaması

Gazi ve Ümraniye katliamlarının 26. yılına ilişkin açıklama yapan Partizan, katliamı direnişle karşılayan şehitlerin mücadelesinin yolu aydınlattığını kaydetti. Partizan, "Birleşik direnişle kazanacağız" dedi. 

Partizan, Gazi ve Ümraniye katliamlarını 26. yılına dair yazılı açıklama yaptı. "Kendi dışındakileri imha, inkar ve asimilasyon politikaları kuruluşundan bugüne T.C'nin, Osmanlı'dan devraldığı en büyük miras olarak devletin temelini oluşturmaktadır" denilen açıklamada TC tarihinin bir katliamlar tarihi olduğu vurgulanarak "İktidarının sınırlarına çekemediği her anlayış karşısında aldığı tutum bu politikalar üzerinden şekillenmektedir. Bu politikaların iz düşümü olarak T.C tarihi katliamlar tarihidir" denildi. 

'BİR DİRENİŞ DESTANI YAZDILAR'
Katliamların tarihinin hatırlatıldığı açıklamada, Gazi ve Ümraniye'deki barikatların ve direnişin yolu aydınlattığı vurgulandı. Açıklama şöyle devam etti: "Faşist diktatörlük Çorum'da, Maraş'ta, Sivas'ta olduğu gibi devrimci muhalefeti sindirmek, muhalif Alevi halkına gözdağı vermek için katliama başvurdu. Ancak 12-15 Mart günlerinde devrimci, demokrat, muhalif kesimler onlarca ölüme, yaralanmaya, gözaltına karşı; cadde cadde, sokak sokak, barikatlarda birlikte direnerek devletin bu sindirme operasyonuna karşı bir direniş destanı yazdılar.

Bu birliktelik ve mücadele Gazi Mahallesinde devletin hesaplarının tutmamasına, saldırının püskürtülmesine neden oldu. Bugün T.C devleti her türlü hak arayışına azgınca saldırmaktadır. İşçilerin, emekçilerin hakları gasp edilmekte, virüsle açlık arasında seçim yapmak zorunda bırakılmaktadırlar. Kürt halkına inkar ve asimilasyonla beraber topyekun imha dayatılmaktadır. 

'BİRLEŞİK DİRENİŞLE KAZANACAĞIZ'
Türk-Sünni ideolojisine uymayan tüm inançlar yoğun baskı altında bulunmaktadır. Bu tek merkezden gelen topyekûn saldırılar karşısında 26. yılında Gazi Mahallesinde birlikte, barikat barikat örülen direnişten, bu direnişin bizlere öğrettiği birlikte mücadeleden başka çıkış yolumuz yoktur. 26. Yılında Gazi bizlere bu sorumluluğu yüklemektedir. Gazi ve Ümraniye şehitleri ölümsüzdür. Birleşik direnişle kazanacağız."