28 Mart 2024 Perşembe

Paris'te Ecevit Piroğlu için özgürlük talebi yükseltildi

Enternasyonal devrimci Ecevit Piroğlu'nun serbest bırakılması için Paris'te düzenlenen eylemde, üst mahkemelerin defalarca verdiği tahliye kararının uygulanmamasının nedenin Türkiye ve Sırbistan arasındaki kirli pazarlıklar olduğu kaydedildi. Eylemde, Piroğlu ile dayanışma çağrısı yapıldı.

Türkiyeli ve Kürdistanlı demokratik kitle örgütlerinin çağrısıyla Fransa'nın başkenti Paris'in Republique meydanında düzenlenen eylemde, Sırbistan'da tutuklu bulunan devrimci Ecevit Piroğlu'nun derhal serbest bırakılması istenildi.

"Ecevit Piroğlu'na özgürlük" pankartının açıldığı eylemde, sık sık "Ecevit Piroğlu'na özgürlük", "Kahrolsun faşist rejim", "Yaşasın halkların dayanışma" sloganları atıldı.

Aralarında AVEG-KON'a bağlı ACTIT ile, CDK-F, ADHK kurumlarının da bulunduğu eylemde, Ecevit Piroğlu'nun Türkiye'nin iade talebi üzerine 2 yıldır Sırbistan devleti tarafından hapishanede tutulduğu belirtildi. Üst mahkemenin defalarca serbest bırakılması gerektiği kararına rağmen, Sırbistan ve Türk devleti arasında süren kirli pazarlıklardan dolayı Piroğlu'nun serbest bırakılmayarak, tutukluluk halinin devam ettirildiği vurgulandı.

Türk devletinin Piroğlu'na karşı gerçek dışı iddialarla hazırladığı dosyada esas olarak DAİŞ'e karşı mücadelenin ve Rojava devriminin hedeflediğinin altı çizildi.

Piroğlu'nun özgürlüğü elde edilinceye kadar mücadeleye devam edileceği vurgulanan açıklamada Sırbistan devleti hem kendi hem de uluslararası hukuka göre davranmaya çağrıldı.