19 Mayıs 2024 Pazar

Pandeminin birinci yılında hayatını kaybeden sağlık çalışanları anıldı

SES Antalya Şubesi Covid-19 ile mücadelede yaşamını yitiren sağlık emekçilerini andı ve taleplerini sıraladı. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Covid-19 pandemisinin birinci yılı nedeniyle Antalya Atatürk Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Taleplerimiz dilimizde, yitirdiklerimiz yüreğimizde mücadelemize devam ediyoruz" pankartıyla düzenlenen eylemde, Covid-19 pandemisinde hayatını kaybeden sağlık emekçileri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. 

Saygı duruşu sonrası söz alan SES Antalya Şube Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer, 3 Mart 2021 itibariyle fiili çalışma yaşamında olan 371 sağlık ve sosyal hizmet emekçisinin yaşamını yitirdiğini, yüz binlercesinin de hastalandığını belirtti. 

"Yaşatmak için yaşamak istiyoruz" çığlıklarının duyulmadığının altını çizer Taşer, "Kendilerine parmak sallayan, sürgüne gönderen mobbingci yöneticilerden de korkmuyoruz artık. Bu durumdan çıkış için ne gerekliyse yapmaya hazırız. Çünkü kaybedecek bir canımız kaldı. Onu da her gün birer ikişer kaybediyoruz. Klinikler, yoğun bakımlar, ameliyathaneler, laboratuvarlar, ambulanslar, eczaneler iş yerlerimiz değil mezarlarımız oldu. Bu duruma ; bu ülkenin gerçek sendikaları, sağlık meslek örgütleri ve onların örgütlü gücü son verebilir" ifadelerini kullandı.

"Haklarımızı alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz" diyen Dr. Kaan Taşer, şu talepleri sıraladı:

"Covid 19’un meslek hastalığı sayılsın. 
Şiddet mobbing ve baskılar son bulsun.
Performans, ek ödeme değil, yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyan temel ücret verilsin.
Fiili hizmet zammı hakkımız ve 3600 ek gösterge hakkımız verilsin.
Kadrolu güvenceli personel istihdamının yapılsın, ihraç sağlık emekçilerinin derhal görevlerine iade edilsin.
Katkı katılım payları ve ilave ücretlerin kaldırılsın."