29 Nisan 2024 Pazartesi

'Özel savaş politikalarına sessiz kalmayacağız'

Şırnak'ta yaşanan uzman çavuş tacizini protesto eden TJA, devletin özel savaş politikalarına karşı sessiz kalmayıp, özsavunmalarını geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), Şırnak'ta bir uzman çavuşun bir kadını taciz etmesini Batman'da protesto etti. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il binası önünde yapılan açıklamada, "Tecavüzcü çeteler hesap verecek" pankartı açıldı. Eyleme, Barış Anneleri, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Sönük ve çok sayıda kadın katıldı.

Basın açıklamasını okuyan TJA aktivisti Bermal Can, devletin tüm imkanlarını devreye koyarak kadınları hedef aldığını belirtti. "İpek Er olayında olduğu gibi genç kadınların hedef alınması yine gerici, tekçi, cinsiyetçi oluşumların özel politikaları sonucunda Şırnak'ta taciz olayı yaşanmıştır" diyen Can, devletin özel savaş politikalarına karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

Can, şöyle devam etti: "Her yerde toplumsal gücümüzle özsavunmamızı gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Failin, uzman çavuş Musa Orhan örneğinde olduğu gibi cezalandırılmak yerine Ankara'ya sözde sağlık gerekçesiyle kaçırılarak koruma altına alındığı ortaya çıkmıştır. Rejim tarafından Kürdistan'da geliştirilen özel savaş politikalarının yürütücüsü olan üniformalıların, taciz, tecavüz, uyuşturucu ve fuhuşla toplumsal değerleri yok edip, kadın ve gençleri yozlaştırarak değerlerinden koparmaya çalıştığı açıktır. Bu olayda da görüldüğü gibi rejimin Kürdistan'da kadınlar şahsında uygulamaya çalıştığı özel savaş politikası, kadın özgürlük hareketimiz ve onurlu halkımız tarafından geliştirilen özsavunmayla boşa çıkartılmıştır."

Açıklama, "Jin, jiyan, azadî" sloganıyla sona erdi.