28 Mart 2024 Perşembe

Özak Tekstil işçilerinden grevdeki Hakan Plastik işçilerine dayanışma ziyareti

Özak Tekstil işçileri, toplu sözleşmede anlaşma sağlanamadığı için greve çıkan Urfa'daki Lastik-İş üyesi işçileri ziyaret ederek dayanışma mesajı verdi.

"Patron yandaşı sendika istemiyoruz" diyerek Hak-İş'e bağlı Öz İplik-İş'ten ayrılıp DİSK Tekstil'e üye olan Özak Tekstil işçileri, toplu sözleşmede anlaşma sağlanamadığı için greve çıkan Urfa'daki Lastik/İş üyesi Hakan Plastik işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Grevdeki Lastik-İş üyesi Hakan Plastik işçileri, DİSK Tekstil üyesi Özak Tekstil işçilerini sloganlarla karşıladı. Özak Tekstil işçileri, grevdeki işçilere öğle yemeği desteğinde de bulundu.

'SÖMÜRÜ DÜZENİNE KARŞI BİRLİK OLMALIYIZ'
Ziyaret sırasında işçilere seslenen DİSK Tekstil Antep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, "İşçilerin memleketteki herhangi bir yerinde verdiği mücadele sadece o mücadeleyi veren işçileri ilgilendirmiyor. Çünkü burada elde edeceğiniz bir kazanım bütün işçi sınıfına örnek olacaktır" dedi. Türkmen şu ifadeleri kullandı: "Nasıl ki OSB'de patronlar, işçiler kendi hakları için bir araya geldiklerinde kendileri de birlik kurup işçilerin mücadelesini boğmaya çalışıyorlarsa, nasıl ki hükümet ve yetkililer işçilere yapılan bütün haksızlıklar karşısında sessiz kalıp işçilerin köle gibi sömürülmesine göz yumuyorsa, nasıl ki iktidarıyla zenginleriyle emekçilere karşı birlik oluyorlarsa bizim de bu sömürü düzenine karşı haklarımız için birlik olmamız lazım. Daha iyi bir ücretle çalışmak, insanca koşullarda yaşamak için birlik olup mücadele etmekten başka yolumuz yok" diye konuştu.

'GREV İŞÇİ SINIFI İÇİN BİR OKULDUR'
İşçi sınıfının bu zamana kadar kazandığı hakları mücadeleyle aldığını ifade eden Türkmen, "Günde 8 saat çalışmaktan iş güvencesine kadar, tüm haklar dünyanın her yerinde işçi sınıfının büyük bedeller ödeyerek aldıkları haklardır. Ve en çok da böyle grevlerle direnişlerle kazanılmış haklardır. O yüzden grev işçi sınıfı için haklarını alma, daha iyi koşullarda çalışmanın silahıdır. Grev aynı zamanda işçi sınıfı için bir okuldur. İşçiler fabrikalarda çalışırken bazı çelişkileri fark edemeyebilir. Bizler fabrikada çalışırken pek çok konuda bölünmüş durumdayız. Ne yazık ki bu sermaye düzeni bizi sağcı-solcu, Kürt-Türk, Alevi-Sünni diye kutuplaştırıyor" dedi.

HDP İZMİR BİNASINA SALDIRIYA TEPKİ
Ayrıca HDP İzmir il binasına yapılan saldırıya da değinen Türkmen şunları söyledi: "Daha dün 6 milyona oy almış bir partinin İzmir'de il binasını basıp ateşe verip bir kişiyi katlettiler. Suruç'ta, Ankara'da, Antep'te yaşanan tüm katliamların amacı neyse bunun da amacı odur. Çünkü bu düzen bir mafya düzenine dönmüş durumda. İşçiler emekçiler açlıktan yoksulluktan kırılırken, köel gibi çalışmaya zorlanıp pandeminin bütün bedelini en ağır şekilde öderken, bu ülkede bir avuç azınlık ve çeteler Türkiye'nin altını üstünü yiyorlar. Bu düzen devam etsin, kimse bunların hesabını sormasın diye böyle katliamlar örgütleniyor. Bütün bunlar işçiler birlik olmasın diye. O yüzden biz bunlara inat aramızdaki bütün ayrımları bir kenara bırakarak bize bu köleliği dayatanlara, geleceğimizi çalanlara karşı birlik olup mücadele edeceğiz. Grev de işçilerin bunun önemini öğrendiği bir okuldur. Grevin başarıya ulaşması için DİSK Tekstil olarak üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yapacağız."