18 Nisan 2024 Perşembe

ÖHD: Savunma susturulamaz

ÖHD GM yöneticisi Sezin Uçar ve ÖHD üyeleri Avukat Kader Tonç ile Mustafa Taylan Savran'ın sabah saatlerinde evi basıldı, Av. Savran gözaltına alındı. Aynı soruşturma kapsamında ÖHD üyesi Av. Gülhan Kaya da İzmir'de gözaltına alındı. Açıklama yapan ÖHD, avukatlık mesleğinin yargılama konusu haline getirilmesine tepki gösterdi. "Savunma susturulamaz" diyen ÖHD, tüm baro ve meslek örgütlerini savunmayı sahiplenmeye çağırdı.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), İstanbul merkezli yürütülen soruşturma kapsamında üyelerine yönelik gözaltı saldırısına tepki gösterdi.

ÖHD, şu ifadelere yer verdi: "9 Haziran 2023 tarihinde İstanbul merkezli bir soruşturma gerekçe gösterilerek üyemiz Av. Gülhan Kaya İzmir'den gözaltına alınmıştır.

"10 Haziran 2023 tarihinde GM yöneticimiz Av. Sezin Uçar ile birlikte üyelerimiz Av. Kader Tonç ve Av. Mustafa Taylan Savran'ın evlerinde arama yapılmış, Av. Mustafa Taylan Savran gözaltına alınmıştır. 24 saat avukat görüş kısıtlılığı kararıyla meslektaşlarımız ile görüşmemiz hukuka aykırı olarak kısıtlanmıştır.

"Siyasi iktidarın talimatı ile avukatlara dönük saldırılar hız kesmeden devam etmektedir. Avukatlık pratiğimiz, hukuka aykırı olarak soruşturma ve yargılama konusu haline getirilmek istenmektedir. Avukatlara dönük hukuk kisvesi altında gerçekleşen saldırıları kabul etmiyoruz.

"Üyelerimiz nezdinde savunmaya karşı gerçekleşen hukuksuz soruşturmalara karşı tüm baro ve meslek örgütlerini savunmayı sahiplenmeye davet ediyoruz. Savunma susturulamaz."