19 Mayıs 2024 Pazar

ÖHD: Gebze Cezaevi'ndeki tutukluların durumu iyi

Gebze Kadın Kapalı Hapishanesi'nde bulunan ve Covid-19 testi pozitif çıkan müvekkilleriyle görüşen ÖHD, tutsakların durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Gebze Kadın Kapalı Hapishanesi'nde bulunan ve Covid-19 testi pozitif çıkan tutukluların durumunun iyi olduğunu açıkladı. 

Geçen günlerde, Gebze Kadın Kapalı Hapishanesi'nde bulunan 9 tutuklunun Covid-19 testi pozitif çıkmıştı. Karantinaya alınan tutukluların bu süre zarfında iletişim hakları da engellenirken, ÖHD tutuklular ile görüştü. 

'MÜVEKKİLLERİMİZİN DURUMU İYİ'
Hapishanenin başka odasında bulunan müvekkilleriyle görüşen ÖHD avukatlarından Elif Taşdöğen, testi pozitif çıkan tutukluların durumunun iyi olduğunu söyledi. Tutukluların tedavisinin hapishanede sürdüğünü belirten Taşdöğen, "Durumu ağır olan mahpus bulunmamaktadır. Ancak idarenin rutin uygulamalar dışında, hasta olan kişilerin daha fazla temiz hava alması, beslenme ve vitamin temini konusunda yeterince dikkatli olmadığı bildirildi" dedi.

'SAĞLIK VE YAŞAM HAKKINA SAYGILI OLMAYA DAVET EDİYORUZ'
Konuya ilişkin sosyal medya hesapları üzerinde paylaşımlarda bulunan ÖHD, "Gebze Cezaevi'nde artan Covid-19 vakalarına ilişkin aynı cezaevinde diğer odalarda bulunan müvekkillerimiz ile görüştük. Durumu ağır olan müvekkilimiz bulunmamaktadır. Müvekkillerimiz sağlık durumlarına ilişkin sürecin başından beri süren takibimiz devam edecektir. Gebze cezaevinde idarenin rutin uygulamalar dışında destekleyici uygulamalarda bulunmadığı belirtildi. İdarenin hasta olan kişilerin daha fazla temiz hava alması, beslenme ve vitamin temini konusunda yeterince özenli olmadığı bildirildi. Bilindiği üzere Covid-19 vakalarında iyileşme sürecinde ilaç kullanımının yanında beslenme ve temiz hava alımı da önemlidir. İyileşme sürelerinin uzamaması, pozitif vakaların artmaması için cezaevi idarelerini inisiyatif alarak sağlık ve yaşam hakkına saygılı olmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.