25 Nisan 2024 Perşembe

Öğrencisini taciz eden müdür yardımcısı aynı okulda görevini sürdürüyor

Öğrencisine sözlü ve fiziki tacizde bulunan Muratpaşa Anadolu Lisesi müdürü yardımcısı hakkında soruşturma başlamasına rağmen aynı okulda müdür yardımcılığını sürdürüyor.

Antalya'daki Muratpaşa Anadolu Lisesinde 10. sınıf öğrencisi müdür yardımcısının sözlü ve fiziki tacizine uğradı. Genç kadının şikayeti üzerine açılan soruşturmanın üzerinden bir ay geçmesine rağmen müdür yardımcısı hala aynı okulda görev yapıyor.

Okulda yaşanan tacize ve müdür yardımcısının hala aynı okulda görevli olmasına tepki gösteren Eğitim Sen, sürecin takipçisi olacağını kaydetti. Eğitim Sen, "Çocuk istismarının meşrulaştırılması anlamına gelecek tüm uygulamaların karşısında olacağımız bilinmelidir. Siyasi iktidarın mevcut gerici politika ve uygulamaları ile çocuk ve kadına yönelik şiddet ve istismarın önünü açan söylemlerinin ve çocuk istismarının erken evlilik adıyla meşrulaştırma girişimlerinin arttığı, kadına ve çocuğa karşı baskı, şiddet ve istismarın yoğun biçimde yaşandığı bu dönemde, kadınların ve çocukların haklarına yönelik her türlü müdahaleye karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.